De palen worden symbolisch de grond in geslagen.
De palen worden symbolisch de grond in geslagen. Foto: Bep Tielemans

Toost op start bouw De Hertog in Dalwachters

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Onder een stralende lentezon is vrijdagmiddag officieel de bouw gestart van appartementencomplex De Hertog aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. 

In aanwezigheid van toekomstige bewoners, bouwondernemingen, makelaars en vertegenwoordigers van de gemeente werd een toost uitgebracht op een voorspoedige realisatie van het nieuwbouwplan in woongebied de Markiezaten. De Dalwachters omvat 48 appartementen met uitzicht op een groen en waterrijk gebied. Intussen is tachtig procent van de appartementen verkocht. 

Directeur Kris Maas van Bouwbedrijf Maas-Jacobs verwelkomde de genodigden en gaf vervolgens het woord aan Martijn van Sabben van Aannemingsbedrijf Fraanje. Het project is een samenwerking van beide ondernemingen. De appartementen worden verkocht door Helmig Makelaardij en Taxatieburo en door Makelaardij De Jong. Martijn van Sabben zei de bouw van het appartementencomplex te vergelijken ‘met een steeplechase in de atletieksport’. “Daarbij moet je af en toe over een balk of plas heen springen, een uitdaging. Ook de realisatie van een bouwproject is een uitdaging waarbij je soms hobbels moet nemen. We gaan ervanuit dat in het eerste kwartaal van volgend jaar het hoogste punt in de bouw wordt bereikt.”

Namens de gemeente Bergen op Zoom liet de heer van Balen als projectleider van De Markiezaten weten dat de ontwikkeling van het gebied bijna klaar is. “Er is destijds begonnen bij het Dal van Molenbeek, het overgangsgebied naar de stad vanaf het Markiezaatsmeer. De nieuwe bewoners krijgen dit prachtige gebied in hun achtertuin.” Van Balen nam de honneurs waar namens de gemeente omdat er op dat moment nog geen nieuwe wethouder was aangesteld. Alle sprekers wensten de toekomstige bewoners veel woongenot toe.

Aansluitend volgde de officiële handeling: vier houten palen werden door genoemde sprekers en de heer Gert Roelofs namens de toekomstige bewoners symbolisch de grond in geslagen. Met een feestelijke toost en gezellige ambiance werd de officiële start van de bouw tenslotte gevierd.

De uitvoerder hoort de speeches aan.
De handeling bij de start van de bouw wordt op foto en video vastgelegd.
De champagne wacht ....
Toekomstige bewoners
Afbeelding
Afbeelding
De palen worden symbolisch de grond in geslagen.
Gezellig samenzijn en kennismaken met toekomstige bewoners.
Toespraken van de bouwondernemers Fraanje en Maas-Jacobs.