Vivoo 2 kampioen 2021-2022
Vivoo 2 kampioen 2021-2022

Vivoo 2 ongeslagen naar titel

Algemeen

HUIJBERGEN – In september gingen niet minder dan 22 Woensdrechtse teams in de diverse KNVB-afdelingen van start voor hun competitie 2021-2022. Ondanks enig corona-oponthoud rond de jaarwisseling kan binnenkort, in tegenstelling tot twee voorgaande edities, nu wel de eindbalans worden opgemaakt. Vivoo 2 wilde niet tot de laatste speeldag wachten en voetbalde zich reeds zondag 1 mei naar een ongeslagen titel in de zesde klasse. Na eerder in 1993, 1995 en 2001 een lang gekoesterd kampioenschap!

Slechts twee gelijke spelen boekte het team van elftalleider Robert Schenk, van een makkie was echter geen sprake. Wekelijks streed Huijbergs tweede keus met SC Gastel 6 om de koppositie. Trainer/coach en tevens laatste man Dennis Gillesse: ”Uit speelden we gelijk. Op Tweede Paasdag konden we in eigen een optie op de titel nemen. In een zinderend duel bleef het lang 0-0 alvorens pas in de 82e minuut tijd een strafschop de beslissing bracht, Finn Verhoeven scoorde onberispelijk en het gat in de rangschikking was daar. Domper vormde het vlak voor tijd uit het niets afscheuren van de achillespees van onze keeper Demi Frissen. Zijn plaatsvervanger Billy Hoeckx werd hiermee de zesde goalie van het seizoen. Eerder verdedigden onder meer Lars Damen, Robert Samek, Tobias van Vliet en Felix Michielsen de goal.”

Hekkensluiter

Het betekende niet de enige omzetting in het team. Zo speelde men met de aanval van vorig seizoen Dennis en Roy Gillesse en Jasper van Vliet veelal in de verdediging. Ook scoorden maar liefst 21 verschillende spelers in dienst van Vivoo 2. Thuis moest en zou het tegen hekkensluiter gebeuren. Vorige week werd SC Zierikzee 1 in eigen huis al met 2-5 verslagen. In Huijbergen kreeg het team wederom geen voet aan de grond. Robin Muijs en alweer de dertiende van topscorer Emile van der Beek scoorden voor rust. Erna liep de kampioen-in-spé uit met goals van Aswin Boon, Bas Linders, Bram Reijnders en Roy Gillesse en was de terechte schaal een feit!

Hoofdmacht

Terwijl hun selectiegenoten de polonaise liepen daar kreeg de Vivoo-hoofdmacht enkele kilometers verderop een enorm pak slaag van buurman ODIO. Voor rust tilden Marijn en Coen Corré en Thomas Jansen en een tegentreffer van Bas van der Heijden betekende een 3-1 ruststand. In de tweede helft ging het met goals van Raf Melsen en Damian Elenbaas (2x) heel snel. Het slotakkoord was voor Luc Melsen, 7-1. De nederlaag vergroot hiermee de zorgen voor de Huijbergenaren. Concurrenten RSV en NSV lopen iets verder weg waardoor de nacompetitie wekelijks dichterbij komt.

De monsteruitslag werd door geen van de ruim honderd deelnemers aan de Gentlemen Derby geraden. In het algemeen klassement derhalve minimale verschuiving: Albert van der Kooij (33), Quirijn Schevenhoven (33), Maikel van der Poel (33), John Somers (32), Karin Overbeeke (32), Goort Gelten (31), Jaap van den Akker Sr. (31), Frans van Linden (31), Niels Adriaansen (31), Louis Janssens (31).
Volgende derby-afspraak: zondag 8 mei: WVV’67-ODIO.