Lelietje-van-dalen ofwel meiklokje.
Lelietje-van-dalen ofwel meiklokje.

Met je moeder naar De Hertgang!

Algemeen

HALSTEREN - Het schijnt dat Moederdag in 1928 in Nederland werd geïntroduceerd door de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Deze organisatie dacht hiermee de bloemenverkoop in Nederland te kunnen stimuleren. En dat is gelukt, want nog altijd is het bloemetje het populairste cadeau.

Enfin, ontstaan uit commerciële overwegingen of niet, de meeste moeders zijn blij met een ontbijtje op bed of een leuk zelfgemaakt knutselwerkje of een zelf geplukt boeketje. Dat komt goed uit, want wie z’n moeder op zondag 8 mei meeneemt naar landgoed De Hertgang, mag voor haar gratis een mooi bosje lelietjes-van-dalen plukken. Maak dus samen met je moeder een mooie wandeling over het landgoed – de rododendrons en azalea’s staan in bloei - en drink daarna gezellig wat in het bezoekerscentrum. Met mooi weer is het trouwens goed toeven op het terras.

Ook voor kinderen
Denk nu niet dat het landgoed alleen leuk en interessant is voor volwassenen, ook voor kinderen is er voldoende te beleven: er is een rododendrontunnel waar je doorheen kan kruipen, er is een klim- en klauterpad langs een hele steile helling, er is een paadje waarbij je op boomstammen moet proberen te stappen en er zijn touwen tussen bomen gehangen, zodat je als Tarzan heen en weer kunt slingeren. Je zult je, net als je moeder, prima vermaken!


Ideetje

In de maand mei worden er iedere zondag, ook op Moederdag dus, om 14.00 uur rondleidingen gegeven. Wel graag vooraf reserveren via 0164-683801 of hertgang@planet.nl. De gids neemt u mee tijdens zo’n rondleiding door de tuinen en het arboretum van het landgoed, en vertelt allerlei wetenswaardigheden over de bijzondere bomen, planten en struiken.

Openstelling
Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk. 

Op zondagen kan er tussen 11.00 en 16.00 uur koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. 

Voor meer informatie over het landgoed: kijk op:

www.dehertgang.nl.

Hertgang