Links voor Ad van Zitteren en rechts voor Nelly Nefs uit Halsteren en elf andere koninklijk onderscheiden inwoners van gemeente Bergen op Zoom.
Links voor Ad van Zitteren en rechts voor Nelly Nefs uit Halsteren en elf andere koninklijk onderscheiden inwoners van gemeente Bergen op Zoom. Foto: Dennis van Loenhout

Lintje in je wandelkloffie

Algemeen

HALSTEREN – Zoals vaak bij vrijwilligers staan die niet graag zelf in de schijnwerpers, toch was dat precies wat Ad van Zitteren en Nelly Nefs op 26 april overkwam. Ze werden naar theater De Maagd gelokt, waar de burgemeester hen opwachtte, met een welverdiend lintje.

De burgemeester speldde Ad van Zitteren een heuse ridderorde op. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de bowlingsport in de regio en ver daarbuiten. Van speler tot verenigingsbestuurder en zelfs baaninspecteur, keurmeester en technisch coördinator op nationaal niveau: Ad deed het allemaal. Daarnaast is hij al 30 jaar penningmeester van de Stichting Wandelvierdaagse Halsteren, die hij mede oprichtte. Zelf kon hij zijn verbazing maar nauwelijks de baas: “Ik vind het enorm leuk, maar ik weet nog steeds niet wie hier verantwoordelijk voor is”, stamelt hij in de microfoon, “ik was door vrienden uitgenodigd voor een dagje uit. We zouden hier op de markt wat gaan drinken en daarna een wandeling maken. Daarom sta ik hier in mijn wandelkloffie, en hangen mijn pakken thuis, ongebruikt in de kast!”
Ook over Nelly Nefs blies de burgemeester de loftrompet, vanwege haar inzet voor de EHBO-verenigingen van Halsteren en Putte, en haar inzet voor de Zonnebloem in Halsteren, waar ze al 20 jaar voorzitter is van de lokale afdeling, zich inzet als begeleider voor de regionale vakantieweek en waarvoor ze huisbezoeken aflegt bij mensen met een beperking. “Nelly, aandacht voor je medemens zit ingebakken in jouw DNA”, aldus de burgemeester, “daarmee ben je een inspirerend voorbeeld voor anderen.” Nelly werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg door burgemeester Petter het bijbehorende lintje opgespeld. “Ik vind het een verschrikking om zo in de belangstelling te staan”, zegt ze, “ik was hier omdat er een collega gehuldigd zou worden, maar nu blijk ik het zelf te zijn! Natuurlijk ben ik er wel blij mee, want als ik zo hoor wat de burgemeester allemaal vertelt hoor ik ook wel dat ik veel gedaan heb. En dan vergat hij nog te vertellen dat ik ook al 20 jaar actief ben voor de Brandwondenstichting!”

Dinsdagochtend werd aan dertien inwoners van gemeente Bergen op Zoom in theater De Maagd een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding