Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld).

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen:

In Hoogerheide: Frans Hopmans e.v. José van der Poel; In Ossendrecht: Piet Rutten e.v. Frieda Smout; In Putte: Leonie Sloven; In Huijbergen: Frans v. Wezel w.v. Dimphna Suijkerbuijk.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Vrijdag 6 mei om 09.30 uur: Woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand. Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Mededelingen: na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken. Zondag 8 mei om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise v. Hooydonk. Intenties: o.o. Meeuwisse-Jongmans v.w. Moederdag, Catharina v.d. Bergh e.v. Riekus Sebregts v.w. Moederdag, o.o. Diny van Geel-Schetters en Jan van Geel en overleden familieleden, Harry Luijkx v.w. jrgt.. Mededelingen: zondag 15 mei om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 7 mei om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Kosters: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Lectrice: Rita van Gaal. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zaterdag 14 mei is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 21 mei om 19.00 uur: woord- en communieviering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 7 mei om 17.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans en Cor Broosus-Goense. Mededelingen: zaterdag 14 mei is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 21 mei om 17.00 uur: woord- en communieviering.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 8 mei om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster: Loes Hommel; Lectrice: Marianne Mattheeussens. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 15 mei om 11.00 uur: woord- en communieviering.
Dinsdag 10 mei om 19.00 uur: Woord- en communieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of Youtube.

Zondag 8 mei 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 8 mei 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans De Kort. Overleden: Leny in het Veld-Oude Essink en Coby Koenraadt-van der Sande. Intenties: Corrie de Jonge-Reijnders, Nellie Slangen, Frits van Dijk, Toos Schetters-Nefs en Antonius Goossens. Mededelingen: Zaterdagavond 14 mei 19.00 uur: Afscheidsviering van pastor Sebastian Chazhoor, Eucharistieviering.  Op zondag is er geen viering! Voorgangers: pastor Lenie Robijn, pastoor Hans De Kort, pater Bertus van Schaijk, pastor Sebastian Chazhoor en pastoor Paul Verbeek. Intenties: Richard Akkermans

Pastoraal woord

In het bijzijn van zijn leerlingen heeft Jezus nog vele andere tekenen gedaan, welke niet in dit boek zijn opgetekend, maar deze hier zijn opgetekend opdat gij moogt geloven dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat gij door te geloven leven moogt in zijn Naam”. Zo eindigde het evangelie (Joh 20, 20-31) op de zondag na Pasen. Het geloof kan inderdaad echt veel kracht en vrede in ons leven geven. Nu dat geloven in God, in Jezus als de Zoon van God en in zijn verrijzenis is niet gemakkelijk. Dat zien we aan de houding van de apostel Thomas. Die zegt, zoals velen in onze tijd: “Eerst zien en dan geloven”. Pas wanneer hij een verschijning krijgt van Christus, gaat hij geloven. Wij krijgen die verschijning meestal niet. Wij zijn aangewezen op ons geloof. Wel kunnen we soms tekenen zien van God in het mooie van de schepping, in de liefde die we mogen krijgen en geven, in de sacramenten die we ontvangen, in de Bijbelse woorden die we horen. Voor mensen die zoekende zijn en meer willen weten over het geloof beginnen we een alphacursus op donderdagavond 12 mei in Bergen op Zoom. Aanmelding via: www.lievevrouweparochie.nl.

pastoor Hans de Kort

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 7 mei 19.00 uur: Eucharistieviering: In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Catharina Paardekam-Noom; Kees Schetters w.v. To Quintus; Coby Koenraadt-van der Sande; Voorganger: Past. B. van Schaik, lector: M. de Ruiter; koor: Samen Sterk. Dinsdag 10 mei 19.00 uur: Eucharistieviering, 4de Avond van de Antoniusnoveen. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Catharina Paardekam-Noom; Kees Schetters w.v. To Quintus; Coby Koenraadt-van der Sande; Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Frans Huijsmans; Voorgangers: Past. J. van Velthoven en Past. H. de Kort, lectoren: F. Veraart en H. Wouts. Mededeling: Mocht u geen vervoer hebben naar de Noveen dan kunt u de Plusbus bellen tussen 9.00 en 12.00 uur, tel.: 0638267251.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Via YouTube Videokanaal PGHNV NULIVE.

Zondag 8 mei 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren; Ds. Henk van het Maalpad.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Familiebericht?
Bel 0164-682286