Afbeelding
Foto: Miranda van Linden

Zorgen voor Vivoo groter

Algemeen

HUIJBERGEN – Vivoo-Grenswachters kopte de volgende affiche van de Gentlemen Derby 2021-2022. Naast de onmetelijke eer stond er met name voor de gastheer nog net iets meer op het spel. Langzaam maar zeker zakken de blauwbloezen door de ondergrens van de middenmoot en worden contouren van het nacompetitiespook zichtbaar. Broodnodige punten dienen op korte termijn aan het bijeengesprokkeld dozijn te worden toegevoegd. Om RSV, NSV en NVS het hoofd te bieden was een stuntje tegen Grenswachters welkom!

Tegen ODIO (2-3)werd nipt verloren, met METO (2-2) en WVV’67 (1-1)deelde Vivoo eerder in eigen huis de punten. In de laatste onderlinge twist met Grenswachters trad men echter aan zonder de afwezige topscorer Dimitri Ceuppens en geblesseerde Kaylan Timmermans. Aan Putse zijde ontbrak Michael Dankers en de van een operatie herstellende aanvoerder Tobi de Bruijn. Huijbergenaar Joram Adriaanse was terug van weggeweest en stond ditmaal in de Putse goal!

Hattrick

De goalie zag vanaf de aftrap zijn nieuwe ‘werkgever’ zijn voormalige teamgenoten onder druk zetten en de score door Tim van den Bleeken openen. Grenswachters vergat toen verder uit te lopen en keek plots tegen de 1-1 aan toen routinier Jeroen van Gastel zijn vijfde seizoentreffer binnenschoot. Nog voor rust stelde groengeel opnieuw met Tim van den Bleeken, na een goede aanval, en een prachtig schot Gijs van Landeghem orde op zaken. Na rust speelde Grenswachters niet altijd geconcentreerd en was slordig in de opbouw. Desalniettemin werkte Tim van den Bleeken zijn derde treffer van de middag binnen. Met zijn hattrick ontdeed hij zich op de topscorerslijst van Dimitri Ceuppens en ligt met 14 goals op gouden koers!

Vivoo deed via aanvoerder Ronny Bolders nog iets terug alvorens Goort Buijtenweg vlak voor tijd het slotakkoord inluidde. De Vivoo-vleugelverdediger achterhaalde de alleen op Robert Samek afgaande invaller Jelle Hesbeens. Zij het op onreglementaire wijze en Buijtenweg kon voortijdig gaan douchen. Achter de toegekende vrije trap nestelde zich aankoop Patrick van Veen. Met een prachtige knal bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Vivoo: Robert Samek, Bouke de Waal (70. Rick Luijkx), Goort Buijtenweg, Robbert Cortie, Finn Verhoeven, Niek Lameir, Ruud van Gastel (60. Dani Jonk), Roel Paulus, Bas van der Heijden, Ronny Bolders.

Grenswachters: Joram Adriaanse, Julian Joosen, Jesper van Linden, Patrick van Veen, Ard van Tilburg (80. Nicky Verboven), Gijs van Landeghem (60. Jelle Hesbeens), Levi Roels (45. Senne Scheeren), Mathijs Brok (60. Mansour Mehri Hmaidouch), Martijn Koolen, Thom van Dongen, Tim van den Bleeken.

Gentlemen

In de Gentlemen Derby was geen van de ruim honderd deelnemers in staat gebleken de zeven doelpunten te voorspellen. In het algemeen klassement derhalve minimale verschuivingen. De Top-5: John Somers (32), Maikel van der Poel (31), Quirijn Schevenhoven (30), Hans de Nooijer (30), Albert van der Kooij (30),  Volgende derby-afspraak: 1 mei: ODIO-Vivoo !