Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Organisatie BWF beloond voor inzet

Algemeen

HOOGERHEIDE – De tiende editie van het Brabantse Wal Festival is er eentje waar iedereen meer dan ooit naar snakte. Dat bleek wel op zaterdag, toen de Foute Mega Party een grandioos en uitverkocht feest bleek te zijn. Ook op de zondagse muziekmiddag was het drukker dan ooit, met mooie artiesten en de burgemeester die de organisatie verdiend in het zonnetje zette.

Alle vier willen ze benadrukken dat het Brabantse Wal Festival, maar Niels van Elzakker, Mark Sebrechts, Mark van Loon en Willem de Jong vormen het viertal dat het BWF vanaf dag één heeft gedragen en het uitbouwde tot wat het nu is. Nu het BWF dan eindelijk zijn tiende editie kan vieren, verdiende hun inzet een extra applaus. Dat applaus kwam niet alleen vanuit het publiek, maar ook van burgemeester Steven Adriaansen. Die was speciaal naar het BWF-terrein gekomen om Van Elzakker, Sebrechts, Van Loon en De Jong te verrassen met een Oorkonde van Inzet. “Elk jaar zet deze organisatie een schitterend, en groot opgezet feest weg waar we als gemeente trots op zijn”, vertelt de burgemeester aan het massaal toegestroomde publiek dat voor de gehuldigde organisatoren minstens zo hard klapt als voor de artiesten.

Stimulans

Niels van Elzakker waardeert het gebaar, terwijl hij becijfert dat het Brabantse Wal Festival in zijn levensduur inmiddels al gezorgd heeft voor maar liefst 40 dagen feest in Hoogerheide. Mark Sebrechts benadrukt nog maar eens dat het zonder al die andere vrijwilligers nooit gelukt zou zijn om zo’n mooi festival uit te bouwen: “Het is niet waarvoor we het doen, maar natuurlijk is het leuk om zo in het zonnetje gezet te worden. Dat had niemand van ons verwacht!” Willem de Jong is blij om weer een gevulde tent vol blije feestgangers te zien, al kijkt hij met een dubbel gevoel: precies drie jaar eerder overleed zijn vader Wim, ook een fanatiek BWF-vrijwilliger. “Dat maakt het ook wel mooi om vandaag wat extra waardering te krijgen. Als ik vandaag de tent in kijk, dan weet ik weer dat we dit doen voor jong en oud, en dat is een goed gevoel!” Mark van Loon is het daarmee roerend eens: “Deze erkenning is ook een stimulans om door te gaan. We vieren 10 jaar BWF, daar komen er nog minstens 10 bij!”

Afbeelding