Adri Jogchems van Lepelstraatse Boys.
Adri Jogchems van Lepelstraatse Boys.

In memoriam Adri Jogchems

Algemeen

In memoriam Adri Jogchems

LEPELSTRAAT - Afgelopen week bereikte voetbalvereniging Lepelstraatse Boys het droevige bericht dat na een kortstondig ziekbed, op 86-jarige leeftijd, erelid Adri Jogchems is overleden. 

Adri was sinds de oprichting van Lepelstraatse Boys op 15 augustus 1948, onafgebroken lid van de vereniging.
Adri speelde zich zelf op zeer jonge leeftijd al in het eerste elftal. Hij was als snelle rechtsvoor basisspeler van het eerste kampioenschap van de Boys in het seizoen 1952-1953.
Adri was tientallen jaren in verschillende functies nauw betrokken bij Lepelstraatse Boys. Hij was onder andere jeugdtrainer, elftalleider, goudeerlijke vlagger (soms tot ergernis van eigen spelers), bestuurslid en jarenlang penningmeester. ‘Ome Adri’ zoals hij ook wel liefkozend werd genoemd door leden van de jeugdcommissie en jeugdleden, was ook jaren als enthousiaste leider aanwezig bij de traditionele jeugdkampen aan het einde van het seizoen. Tot aan het moment dat de ziekte bij Adri ontdekt werd, was hij bijna nog dagelijks op het sportpark aanwezig om hand en spandiensten te verrichten.
Met enorm veel passie beleefde Adri de voetbalsport. Hij was fanatiek en gedreven, maar had bovenal een hart van goud. Voor zijn tomeloze inzet bij Lepelstraatse Boys werd hij benoemd tot erelid en werd hij geridderd in de orde van Oranje Nassau.
Lepelstraatse Boys wenst zijn familie en dierbaren veel sterkte en kracht toe, in deze moeilijke periode.