Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Zorgcomplex Raadhuisstraat steeds een stapje verder

Algemeen

HOOGERHEIDE – In de Raadhuisstraat in Hoogerheide wordt hard gebouwd. Aannemersbedrijf De Nijs – Soffers realiseert er voor tanteLouise een zorgcomplex met 138 kamers. Een enorm project, maar de bouw vordert stap voor stap. Het ondergrondse werk zit er bijna op, binnenkort worden er ook bovengronds vorderingen zichtbaar. 

Afgelopen week werd in de Raadhuisstraat het eerste deel van de keldervloer van het nieuwe zorgcomplex gestort. Werkvoorbereider Jordi Poot vertelt dat de wapening van de vloer niet in één, maar in drie delen wordt afgerond: “Ook wij hebben te maken met materialen die lastiger leverbaar worden, zoals wapening. Door de wapening van de vloer op te splitsen kunnen we de vertraging zoveel mogelijk beperken. Volgens onze planning is de keldervloer op 4 mei helemaal klaar.” 

Complex

Vanaf dat moment wordt er in de Raadhuisstraat “omhoog” gewerkt. Jordi verheugt zich op de uitdaging: “Sinds bekend werd dat ons bedrijf dit project zou gaan bouwen heb ik gezegd dat ik eraan wilde werken. Ik hou van grote, complexe projecten en verheug me op het moment dat het voltooid is en kan zeggen dat ik aan iets heel moois heb meegewerkt.” 

Ondertussen zien de bouwers in de Raadhuisstraat steeds vaker toeschouwers bij het hek, merkt ook Poot: “Vaak verbazen die mensen zich over de grootte van het complex. We horen ook veel dat mensen blij zijn dat het ‘gat’ in de Raadhuisstraat weer wordt opgevuld.” 

Ondertussen blijft De Nijs-Soffers ook in contact met de buren bij wie de schuren tijdens de bouwwerkzaamheden zijn verzakt: “Dat wordt netjes opgelost”, zegt Poot, “zodra de wanden van de kelder zijn voltooid kunnen we daarmee starten.”