Het nieuwe collegevan de gemeente Woensdrecht, met van links naar rechts wethouders Thierry de Heer, Jeffrey van Agtmaal, Rainier Schuurbiers en Lars van der Beek. Staand burgemeester Steven Adriaansen.
Het nieuwe collegevan de gemeente Woensdrecht, met van links naar rechts wethouders Thierry de Heer, Jeffrey van Agtmaal, Rainier Schuurbiers en Lars van der Beek. Staand burgemeester Steven Adriaansen. Foto: Dennis van Loenhout

“Thierry gaat veel betekenen!”

Algemeen

HOOGERHEIDE – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 april werden niet alleen twee wethouders uitgezwaaid, de nieuwe wethouders werden ook geïnstalleerd. Met Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal zijn er twee oudgedienden, maar de gezichten van Thierry de Heer en Rainier Schuurbiers zijn nieuw in het college.

“Mijn tijdelijke contract is verlengd!” zegt wethouder Lars van der Beek, die ook in de komende bestuursperiode het sociaal domein voor zijn rekening neemt. Jeffrey van Agtmaal neemt de portefeuille financiën voor zijn rekening: “Ik krijg er 55 miljoen bij!” grapt hij, “ik zie de komende periode positief en met heel veel energie tegemoet!”

Naartoe gewerkt

Die energie voelt ook Rainier Schuurbiers, die onder andere ruimtelijke ordening en toerisme en recreatie onder zijn hoede krijgt: “Deze wethouderspost is voor mij de kers op de taart, hier heb ik altijd naartoe gewerkt. Ik zal mijn uiterste best doen om te zorgen dat alles in Woensdrecht goed gaat, de komende vier jaar. We hebben veel plannen, en willen ervoor zorgen dat ouderen en jongeren in onze gemeente kunnen blijven wonen.”

Primeur

D66-er Thierry de Heer wordt onder andere verantwoordelijk voor verkeer, milieu en duurzaamheid en het afvalbeleid: “Mijn vriendin vraagt zich wel eens af wat ik eigenlijk deed tijdens die raadsvergaderingen, alleen maar een beetje praten? Nou, de komende jaren ga ik veel zeggen, maar kan ik ook worden afgerekend op mijn daden. Ook het inclusiebeleid valt onder mijn verantwoordelijkheid. Ik ben heel open over het feit dat ik zelf MS heb, en dat ik op deze stoel zit bewijst dat je ook met een beperking heel veel kunt bereiken. Ik vind het ontzettend fijn om geïnstalleerd te worden, vooral omdat mijn 100-jarige oma op de publieke tribune zit. Daarmee hebben we een primeur, want zij is de eerste honderdjarige die een raadsvergadering bijwoont!”

Thierry’s oma Fija de Heer-De Heer loopt over van trots op haar kleinzoon: “Ik heb zoveel bewondering voor Thierry”, zegt ze, “hij weet heel veel, over heel veel onderwerpen. Die jongen kan overal over meepraten, hij heeft inhoud. Met al mijn levenservaring weet ik zeker dat hij heel veel gaat betekenen voor de gemeente. Ik ben zo trots op hem.”