Matt Luijkx (rechts) in actie.
Matt Luijkx (rechts) in actie.

Matt Luijkx scoort punten

Algemeen

HUIJBERGEN – Langzaam maar zeker maakt voetbalminnend Nederland zich op voor het finalespel. In de maand mei staan vijf speelronden geprogrammeerd die het kaf van het koren zullen scheiden. In juni volgt voor sommige verenigingen de toegift. Of de Woensdrechtse inbreng in de Vierde Klasse B voor input gaat zorgen is hoogst twijfelachtig. 

Grenswachters startte vorig jaar goed en leek zich evenals METO in de subtop te gaan mengen. Onderweg liepen beide ploegen hier en daar wat averij op waardoor de middenmoot gloorde. WVV’67 verraste op haar beurt met regelmaat vriend en vijand en toont zich tot op heden een stabiele factor. ODIO sprokkelde met name na de winterstop haar punten en verliet stiekem de gevarenzone. In Huijbergen gaat men nog helemaal zorgeloos door het leven. Vivoo is in een hevige strijd met NSV, RSV en ook NVS ter afwending van het degradatiespook dan wel nacompetitie verwikkeld. 

WVV-verdediger

In de schaduw van de velden vormen vele derby’s voer voor de nodige prognoses en weddenschappen. In de Super 5 krijgt het algemeen klassement wekelijks meer en meer gestalte. Wie een gooi naar de hoofdprijzen had willen doen, die had met Tim van den Bleeken (41), Quirijn Schevenhoven (43), Luc Melsen (43), Brian Verbrugge (44), Jens Hermans (49) en toch zeker Matt Luijkx goed gezeten. De WVV-verdediger (op bovenstaande foto rechts in actie) mag zich met 58 punten tot op heden de meest waardevolle speler weten.

Voor het meest ideale team had men naast Luijkx, Hermans en Van den Bleeken ook Goort Gelten en Dimitri Ceuppens moeten selecteren. Trainer Gerard Lazarom completeert het team voor 252 punten.

Joey de Rond (250) komt in de buurt en leidt derhalve in de Super 5 voor Gino van Oirschot (233), Kevin Llacer (226), Tobi de Bruijn (223), Levi Roels (219), Robbert Klaassen (215), Sander Kerstens (215), Mario Disco (215), Luuk Gelten (214) en Levi Deelen (211).

Ladies & Gentlemen

Zondag 24 april trekt ook de Ladies Derby verder. Na de door niemand geraden brilstand tijdens Vivoo/METO da1-WVV’67 da1 is het nu de beurt aan de dames van ODIO te proberen om het combinatie-elftal verslaan.

Ook de Gentlemen Derby staat voor de volgende aflevering: Vivoo-Grenswachters kopt de affiche! En de jacht op de volgende taarthulde is weer geopend. Autobedrijf Benders uit Hoogerheide had een Wilbrink-slagroomtaart present voor de winnaar van Grenswachters-METO (1-2). Uit het trio John Somers, Quirijn Schevenhoven en Jimmy Smeijers mag laatstgenoemde de winst tegemoet zien. Bij Vivoo-WVV’67 (1-1) kwam uit een sextet Robbert Raats als winnaar van de taart namens Colpaart Grondwerk BV bovendrijven.

In het algemeen klassement is de spanning te snijden. John Somers (30) en Hans de Nooijer (30) leiden voor Maikel van der Poel (29), Quirijn Schevenhoven (29), Ad Daalmans (28), Albert van der Kooij (28), Goort Gelten (28), Karin Overbeeke (27), Louis Janssens (27), Jaap van den Akker Sr. (27) en Merel Janssens (27).