Vrijwilligers van SamenDoen en Rik Linssen van PLUS Halsteren (links) bij Avondvrede.
Vrijwilligers van SamenDoen en Rik Linssen van PLUS Halsteren (links) bij Avondvrede. Foto: Bep Tielemans

SamenDoen en PLUS steunen Avondvrede

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - SamenDoen is een spaarsysteem wat bedoeld is om de lokale economie van de regio rond Bergen op Zoom een steuntje in de rug te geven. Pashouders kunnen punten sparen en uitgeven bij de aangesloten ondernemers en sparen automatisch voor een goed doel óf vereniging naar keuze.


De coronaperiode zorgde voor vertraging in de plannen, maar SamenDoen slaat voortvarend een nieuwe weg in. De aftrap hiervan is met de actie voor de Oekraïense Vluchtelingen die in Avondvrede zijn gehuisvest. De komende week krijgen de Oekraïense bewoners van Avondvrede een SamenDoen pas met daarop een klein budget vanuit het algemene spaardoel van SamenDoen. Hiermee kunnen ze bij de aangesloten winkels spulletjes kopen.
Veel partijen zijn betrokken bij deze actie, waaronder de PLUS in Halsteren. Zij sponsorden boodschappen en stelden kosteloos materiaal ter beschikking. Hiervoor wil SamenDoen PLUS Halsteren bedanken, maar SamenDoen wil àlle aangesloten winkeliers en pashouders bedanken na een periode van stilte.
De komende periode gaat SamenDoen van zich laten horen en zal dan ook meer zichtbaar worden. Het platform heeft 13.000 aangesloten pashouders en 110 aangesloten winkels, verenigingen en organisaties. Dit gaat ze proberen uit te bouwen en zich daarmee in de regio versterken. Lidmaatschap is gratis. Lid worden? Kijk voor meer informatie op: www.samen-doen.nl