Welke hond wordt de Snelste Hond van Roosendaal?
Welke hond wordt de Snelste Hond van Roosendaal?

Spectaculair hondenweekend op komst!

Algemeen

ZUIDWESTHOEK – REGIO - Elke baas wil maar één ding voorzijn trouwe viervoeter: een blij en gezond leven. Daarom organiseert Hondenvereniging de Wouwese Plantage op 23 en 24 juli het Happy Dog Hondenweekend. Daar is zoveel te zien, te doen en te beleven dat baas en viervoeter gegarandeerd een onvergetelijk weekend beleven.

Ondernemer Arian Tak – bekend van hondenvoermerk Happy Dog en dierenpension Hoevekestijn - houdt van honden, al zijn hele leven. “Van een hond heb je onvoorstelbaar veel vriendschap. Een trouwere vriend bestaat gewoon niet”, zegt hij, “bovendien helpen honden je fit te blijven, omdat je veel met ze moet wandelen. Dat houdt je jong!” Tak nam het voorzitterschap van de Hondenvereniging Wouwse Plantage enkele jaren geleden over van zijn vader. Hij bedacht het plan om het 40-jarig bestaan van de vereniging te vieren met een groot evenement. Dat wordt het Happy Dog Hondenweekend, dat op 23 en 24 juli plaatsvindt aan de Julianaweg in Wouwse Plantage.

Vakjury

Van oorsprong is Hondenvereniging Wouwse Plantage een Duitse Herdervereniging, dus voor dat hondenras is een hoofdrol weggelegd in het feestweekend. De mooiste Duitse Herders uit binnen- en buitenland strijden om de ereplaatsen in de kampioenschapsclubmatch die op de zaterdag plaatsvindt in Wouwse Plantage. De winnaar wordt bepaald door een vakkundige, internationaal gerespecteerde vakjury uit Duitsland. Wie een herder zonder stamboom heeft, maar toch benieuwd is naar het oordeel van de jury, of wil weten hoe de jury tot een oordeel komt en op zoek is naar tips over het presenteren van een hond, kan op zondag terecht.

Avonturenparcours

Ook voor andere hondenrassen en hun baasjes is er gedurende het weekend voldoende te beleven, in de vorm van diverse demonstraties en workshops. Niet alleen Dogfrisbee, Agility en detectie komen aan bod, er is ook ruimte voor Dock Diving – waarin honden in een zwembad springen in de hoop het verste te komen – en Mondioring, dat bestaat uit oefeningen in gehoorzaamheid, springen en bijten. Verder is er de HappyPower hondenrally, waarin honden en bazen een wandelroute afleggen en onderweg een quiz oplossen. De Spaanse HappyDog survival is avonturenparcours met een Spaans tintje – een verwijzing naar de Vuelta die in augustus door Wouwse Plantage komt – waarin de meest “Spaans” verklede baas en hond winnen. 

Dan wordt er ook nog gestreden om de titel “Snelste Hond van Roosendaal”, waarin honden in twee categorieën de strijd met elkaar aangaan op een afstand van 60 meter. Op zaterdagavond biedt Happy Dog een gratis hondendiner aan waar baasjes en honden van kunnen genieten. Het weekend wordt omlijst met hapjes, drankjes en live muziek. De entree bedraagt slechts 2 euro.

Meer informatie op https://www.facebook.com/www.vdhkringroepdeplantage.nl