Heidi Potappel verheugt zich op het nieuwe zwemseizoen bij zwembad De Melanen.
Heidi Potappel verheugt zich op het nieuwe zwemseizoen bij zwembad De Melanen. Foto: Dennis van Loenhout

De Melanen heeft er heel veel zin in!

Algemeen

HALSTEREN – “Heel veel!” Zoveel zin hebben de medewerkers van zwembad De Melanen in het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 23 april van start gaat. Een beter toegankelijk bad, een opgefrist terras en splinternieuw team staan klaar. Het enige wat nu nog nodig is, is mooi weer.

“We hopen allemaal op prachtig zomerweer”, zegt coördinator Heidi Potappel van zwembad De Melanen. Al in de voorverkoop schaften veel zwemmers een seizoensabonnement aan bij De Melanen, dat haar openingstijden aanpaste om het zwemmend publiek zoveel mogelijk tegemoet te komen. “Vooral de behoefte aan banen zwemmen in de ochtend bleek heel groot”, zegt Heidi, “dus hebben we gezorgd dat dit mogelijk blijft. Bovendien hebben we een nieuwe trap in het zwembad geplaatst, zodat het water een stuk makkelijker toegankelijk is. Alles draait erom dat we het voor onze zwemmers zo leuk en comfortabel mogelijk maken bij De Melanen.”

Onlangs nog kreeg zwembad De Melanen de toezegging dat het in elk geval tot en met 2030 open blijft. Die mededeling geeft Heidi en haar team een enorme boost: “Het team bestaat uit veel nieuwe mensen, dus er zijn veel nieuwe ideeën en er is veel energie. Wij hebben de ambitie om de komende jaren het zwembad te blijven verfraaien en verbeteren. We realiseren ons allemaal dat we op een prachtige plek werken, als je op De Melanen werkt dan voel je de vrijheid van een buitenbad. Ik krijg megaveel energie van het werk hier, en dat geldt voor ons allemaal!”

Voor Heidi is het werk in een buitenbad een passie, maar het brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee: “Op een mooie dag hebben we hier al snel zo’n 1500 gasten. Heel gezellig, en veel beter dan de slechts 400 die we vorig jaar door de coronamaatregelen moesten aanhouden. Voor al die mensen moet het leuk en veilig zijn, dus als toezichthouders hebben we een grote verantwoordelijkheid. Je bent altijd alert, maar dat betekent dat je ook ziet dat heel veel mensen een leuke dag hebben bij je zwembad, en daar doe je het voor.”

Voor het nieuwe seizoen zoekt Heidi nog enkele toezichthouders: “Wie toezichthouder wil worden moet vooral een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Je waakt immers over de veiligheid van honderden zwemmers, daarom zoeken we alleen mensen van 18 jaar of ouder. Die moeten een zwemtest afleggen, en als ze die met succes doorkomen zorgen wij voor een EHBO-opleiding. Ook voor de horeca kunnen we nog versterking gebruiken. Ervaring is niet nodig, iedereen die spontaan is en van hard werken houdt is welkom. Werken bij De Melanen is seizoenswerk, dus het werk in onze horeca is bij uitstek geschikt voor studenten!”

Zwembad De Melanen is geopend voor vrij zwemmen bij temperaturen van 21 graden of hoger, of bij weercijfer 7. Banen zwemmen gaat ondanks het weer altijd door en kan op maandag en vrijdag tussen 7.00 uur en 10.30 uur, op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 9.30 uur en 11.30 uur en op woensdag tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Vrij zwemmen kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14.30 uur en 17.30 uur, op woensdag van 13.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag tussen 9.30 uur en 17.30 uur. Een abonnement kost 85 euro, en een “vervolgabonnement” binnen hetzelfde huishouden is er al voor 43,50 euro. Meer informatie op www.zwembaddeschelp.nl