Afbeelding

Volop activiteiten in de regio met Koningsdag

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Op woensdag 27 april tijdens Koningsdag zijn er volop activiteiten in de regio. Na twee jaar bijna niets te hebben kunnen organiseren kan er weer volop gefeest worden met een druk programma. 

Huijbergen 

“Holland Meets Argentina” in Huijbergen. Om 9.30 uur wordt bij de Kloek traditioneel de vlag gehesen met medewerking van Harmonie St. Cecilia. Om 10.00 kunnen de kinderen hun versierde hoed showen met een parade. 10.30 uur: Kindervoorstelling Jo en Kip Curry, gevolgd door de prijsuitreiking voor de versierde hoeden. 14.00 tot 16.00 uur:  High Wine met Argentijnse hapjes en een wijnproeverij. Ook voor de deelnemers aan de high wine geldt: Wie komt er met de mooiste hoed en wint een slagroomtaart? 

Curiosamarkt bij het Wilhelmietenmuseum  Wilhelmietenmuseum in Huijbergen organiseert weer een Curiosamarkt op woensdag 27 april, Koningsdag. Een gezellige middag waar weer lekker gesnuffeld kan worden tussen allerlei “antieke” spulletjes, die we hebben ontvangen voor de verkoop. De opbrengst van deze Curiosamarkt is voor het onderhoud van het Wilhelkmietenmuseum. Deze zal plaats vinden van 12.00u tot 16.00 uur aan de achterzijde van het museum. Toegang tot markt is gratis. 

Het Wilhelmietenmuseum is weer van start gegaan met een nieuwe tentoonstelling.In deze tentoonstelling is ook een fototentoonstelling te zien met als thema ”Goddelijk mooi”.Fotografen uit de gemeenten Woensdrecht, Bergen op zoom en Roosendaal hebben foto’s ingezonden voor deze unieke tentoonstelling.Tevens zijn er tijdens deze tentoonstelling in alle zalen van het museum, schitterende objecten te vinden uit de collectie van de Broeders van Huijbergen en uit het Wilhelmietenmuseum. De meeste stukken zijn nog niet eerder getoond bij voorgaande tentoonstellingen.We zijn open tot en met september. Élke zondag van 11.00u tot 16.00u. Toegangsprijs voor het museum is €4.50 p.p.Voor verdere informatie verwijzen wij u naar www.wilhelmietenmuseum.nl Mocht u nog curiosa spulletjes hebben voor ons, mag u dat laten weten aan: Gitta van Rooij, 06 53580359 of een mailtje naar vanrooij-peeters@home.nl 

Putte 

In Putte begint om 13.00 uur de Versierde fiets/step/bolderkar tocht, verzameld wordt er om 12.45 uur op het Jordeansplein. Om ongeveer 13.20 uur komt de tocht aan op het sportpark bij Grenswachters. Ook in Putte wordt de vlag traditioneel gehesen om 13.30 uur en wordt het Wilhelmus gezongen. Vanaf 13.45 tot 16.00 uur is er een kleedjesmarkt en voor de kinderen een springkussenfestijn. Indien het slecht weer is wordt alles verplaatst naar MFC de Biezen. 

Versier jouw straat om een mooie prijs te winnen, tientallen mensen hebben zich al opgegeven. Heb je je huis versierd? Stuur dan je foto voor 28 april in via de Facebookpagina van Koningsdag Putte, de prijsuitreiking zal dan ook via de pagina bekend worden gemaakt. Tot en met 25 april kunnen kinderen tot 12 jaar ook meedoen aan een kleuractie. De kleurplaat vind je op facebook, deze kan ingeleverd worden tot en met 25 april in de groene brievenbus op de Antwerpsestraat 26 in Putte. 

Ossendrecht

In Ossendrecht begint Koningsdag met een gezamenlijk ontbijt in een drietal horecazaken, in samenwerking met OVO. Verder is er een activiteitenprogramma opgezet vanuit SBO.  

Hoogerheide/Woensdrecht

Het feestelijk uitgebreid programma in Woensdrecht/Hoogerheide van Stichting Openbare Feestelijkheden is al eerder aangekondigd. Zie de website van SOF. 

Bergen op Zoom 

In Bergen op Zoom is het een druk programma dit jaar. In de straten van Bergen op Zoom mogen inwoners een kleedje neerleggen en spullen verkopen van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur, zie hiervoor het onderstaande kaartje waar het stratenparcours van de vrijmarkt groen gekleurd is. Er zijn wel bepaalde regels aan verbonden, deze vind je op de website van de gemeente Bergen op Zoom.  

Op het Wilhelminaveld begint het ook al op 26 april met een koningsnachtprogramma met diverse muzikale optredens. 27 april zijn er ook verschillende activiteiten, zie hiervoor de website www.koningsdagboz.nl 

Straten vrijmarkt Bergen op Zoom in groen.