Er zijn ook weer demonstraties met een oude machine bij de Hof van Ram op Koningsdag.
Er zijn ook weer demonstraties met een oude machine bij de Hof van Ram op Koningsdag. Foto: Bep Tielemans

Koninklijke Creamarkt bij heemkundekring Halchterth

Algemeen

HALSTEREN - Koningsdag 2022 zal dit jaar weer gevierd kunnen worden. Ook Heemkundekring Halchterth zal natuurlijk niet achterblijven. In en rond de Hof van Ram aan De Beeklaan zal er op Koningsdag, woensdag 27 april, weer van alles te beleven zijn. Het thema is Koninklijke Creamarkt.

Niet alleen creativiteit zal er in en rond het heemhuis te vinden zijn. Er is   ook een demonstratie met een stationair draaiende graanmotor uit 1907, waar graan en mais mee verwerkt werden.

Een aantal spinsters laat zien hoe van een schapenvacht de mooiste wol gemaakt en geverfd wordt. Ook de geschiedenis wordt natuurlijk niet vergeten, een heraldiek schilder van familiewapens et cetera geeft tekst en uitleg bij zijn werk. Er zijn zelfgemaakte kaarten te koop en schilderijen van Piet van de Watering.

Ook mooie kunstboeken zijn er te vinden, En dit is de gelegenheid bij uitstek om uw ontbrekende jaarboeken van de heemkundekring op de kop te tikken, naast nog een aantal andere mooie uitgaven.

Een doorlopende fotopresentatie geeft een beeld van ons mooie Halsteren en Lepelstraat. Een houtbewerker komt laten zien hoe de mooiste voorwerpen van hout gestalte krijgen.

Vanaf 14.00 uur treden de Beekzangers op met hun vrolijke repertoire en natuurlijk ontbreekt de koffie met oranjekoek niet.

Naast het terrein van de kindermarkt is er volop te beleven op het terrein en in het Heemhuis Hof van Ram. De toegang is gratis. Kom kijken wat het heemhuis te bieden heeft, nu en in de toekomst.

Afbeelding