Afbeelding

De Sponsorbaan op herhaling

Algemeen

WOENSDRECHT – COVID-19 vormde gedurende twee seizoenen de lastigste tegenstander voor alle sportverenigingen. Competities werden in vergevorderd stadium en zoals vorig seizoen na amper vijf wedstrijden definitief afgebroken. De KNVB prakkiseerde zich suf doch verder dan een goedmakertje voor de jeugd kwam het niet. 

Naast de bond zochten de clubs zelfstandig naar alternatieven. Ook WVV’67 bleef niet bij de pakken neerzitten en zocht haar grenzen op. Met toverde op thuisbasis De Fortuin om tot een heus survival annex activiteiten pretpark. De eigen jeugd kwam geheel corona-proof sportief in actie voor een sociaal doel: De Sponsorbaan!

Shirtsponsor

Door het jeugdbestuur was gekeken hoe ze door corona opgelegde beperkingen toch de jeugd in actie kon houden. De Sponsorbaan vormde een prachtig intermezzo! In de organisatie ontmoette de groep louter bijval van talloze sponsors voor haar ideeën. Na een dribbelparcours volgde een stormbaan, vervolgens wachtte een heus survivalparcours. Het streven was om zoveel mogelijk keer het parcours af te leggen. De jeugd kon zich voor een vast bedrag dan wel prijs per ronde laten sponsoren. Bram Bogers noteerde financieel een topscore. Gezamenlijk was de jeugd helemaal goed bezig. Na het opmaken van de balans mocht Frank de Ron namens WVV’67 shirtsponsor Vrienden van Bokki een cheque van €2724,39 in ontvangst nemen. De bedrag kwam ten goede aan de door de stichting geïnitieerde kraamkliniek in aanbouw te Tanzania.

Jeugdraad

Na het doorslaand succes kon een herhaling van De Sponsorbaan niet uitblijven. PR-man Leon Jansen: ”De sportdag viel in de smaak. Sinds de vorige editie kregen we als jeugdbestuur diverse vragen of er dit seizoen opnieuw een baan zou worden uitgezet. Hier geven we in samenwerking met de Jeugdraad graag gehoor aan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat naast het sportieve karakter ook de sociale lading niet wordt vergeten. We koppelen daarom onze activiteit opnieuw aan de goede doelen van Vrienden van Bokki, de shirtsponsor van alle jeugdelftallen sinds zeven seizoenen. Naast naamsbekendheid bieden we zodoende financieel ondersteuning, zodat de stichting regionaal zieke medemensen en internationaal vele kinderen kan blijven steunen. De WVV-jeugd kan zich per afgelegde ronde of voor een vast bedrag laten sponsoren. Heel eenvoudig via www.wvv67.nl“

Publiek

Op zaterdag 16 april trapt de jongste lichting JO8-JO9 om 09.00 uur af voor een rondgang langs drie onderdelen. Na een dribbelparcours volgt een stormbaan, vervolgens wacht een heus survivalparcours. Het is de bedoeling om gedurende anderhalf uur zo veel als mogelijk deze rondgang langs de drie onderdelen af te leggen. Daarna is het om 11.00 uur de beurt voor de JO10-11 en tot slot komt om 13.00 uur de JO13-14 in actie.

In tegenstelling tot vorig jaar is dit keer wel publiek welkom op Sportpark De Fortuin in Woensdrecht!