Kindervrijmarkt te Hoogerheide.
Kindervrijmarkt te Hoogerheide.

Koningsdag Woensdrecht-Hoogerheide

Algemeen

WOENSDRECHT - HOOGERHEIDE - Stichting Openbare Feestelijkheden organiseert rondom Koningsdag het volgende programma:

23-27 april: Fotowandeltocht, Fietspuzzeltocht, Regiofietstocht

In vervolg op het succes van vorig jaar kunnen deelnemers de tochten vanaf de site downloaden (beschikbaar vanaf 23 april) en op eigen gelegenheid de prachtige omgeving gaan verkennen.

Dinsdag 26 april: 19.00 uur – Straattekenen

Op dinsdag 26 april mogen de kinderen t/m 12 jaar weer naar hartenlust straattekenen. Heb je geen stoepkrijt dan kun je dit voor 1 euro (gepast betalen) bij de organisatie kopen. Voor de kinderen uit Woensdrecht en Hoogerheide vindt dit plaats op het plein voor het gemeentehuis MFC Kloosterhof 

De prijsuitreiking is rond 20.00 uur. 

Woensdag 27 april: 9.00 uur – Klokgelui / Vlaggen

Een feestelijke start van de echte Koningsdag. Vanaf de kerktorens van Woensdrecht en Hoogerheide zullen de kerkklokken luiden. Hangt u de vlag ook uit? 

Versierde Fietsen 

9.30 uur – start op het Dr. Van de Karplein, Hoogerheide (verzamelen 09.15 u) voor zowel de deelnemers van Hoogerheide als Woensdrecht

We zullen onder begeleiding van Harmonie Aurora om 9.30 uur starten. 

Route: Dokter v.d. Karplein, Bijentiende, Nijverheidstraat, Duinstraat, Heistraat, Semmelweissstraat, St. Lucasplein, Flemingstraat, Raadhuisstraat, Ouwe Raedthuysplein

Rond de klok van 10.00 uur komen we aan bij het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide, waar Muziekvereniging de Scheldezonen ook aanwezig zal zijn. Hier houden we de aubade en vindt de prijsuitreiking plaats. Ieder kind met een versierd vervoermiddel ontvangt een lekkere traktatie; bij de start krijg je zelfs nog een lootje, waarmee je een prijsje kunt winnen.

Versier je fiets, step, wandelwagen enz. supermooi. De mooiste creaties worden beloond met een prijs!


NIEUW DIT JAAR: 
De GOldberg Challenge

Ga de uitdaging aan en meld je met je team aan via de website. Verzin een mooie kettingreactie van beschikbare materialen. De opbouw en uitvoering vindt plaats vanaf 12.00 uur in de theaterzaal van MFC Kloosterhof. Voor details en een promofilmpje verwijzen wij graag naar de website. Daar kun je je team ook aanmelden. Via een groot scherm in de hal kan iedereen meegenieten! Rond 15.00 uur kunnen jullie onder toezicht van een jury jullie GOldberg Challenge tonen! 

13.00 uur- Kindervrijmarkt

De kindervrijmarkt is op het plein voor MFC Kloosterhof. De kinderen kunnen daar hun spulletjes te koop aanbieden. Vanaf 12.00 uur (niet eerder!) kunnen de dekens en tafeltjes worden opgesteld. 

16.00 uur - Rad van Avontuur

Als afsluiter van Koningsdag wordt het Rad van Avontuur gespeeld. De prijzen worden in hoog tempo verdeeld door onze quizmaster. Hoe kunt u meedoen? Op 27 april kunt u vanaf 15.00 uur uw ingevulde formulier van de fotowandeltocht en fietspuzzeltocht inleveren bij de inlevertafel in het Kloosterhof. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. En het is altijd een gezellige drukte in MFC Kloosterhof. Het Rad zal om 16.00 uur gaan draaien!

Tot ziens op een of meerdere van onze activiteiten rondom Koningsdag 2022, in onze mooie dorpskernen Hoogerheide en Woensdrecht.

Zondag 1 mei: 13.00 uur - Oranjerit 

Een echte autopuzzelrit.

 met vragen en opdrachten waarbij je goed moet nadenken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meerijden? Je kunt inschrijven via de website www.sofnieuws.nl. De eersten zullen om 13.00 uur starten vanaf MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b te Hoogerheide. De prijsuitreiking en uitleg is de zelfde avond op dezelfde locatie om 20.00 uur.

www.sofnieuws.nl