Dankbetuiging voor Gerrit van der Meer (METO)
Dankbetuiging voor Gerrit van der Meer (METO)

Cadeautje voor Delano Sebrechts

Algemeen

HOOGERHEIDE/PUTTE - Bijna twintig jaar nam Gerrit van der Meer tweemaal in de week alsook op zondag de honneurs als verzorger bij de Tricolores waar. Ontelbare flessen massageolie, kilometers aan tape. Hij werkte samen met negen verschillende trainers, kreeg diverse generaties voetballers op zijn massagetafel. Een verhuizing naar Waalwijk vormde de aanleiding om zijn functie vacant te stellen. Onlangs stond met in Hoogerheide op gepaste wijze stil bij het afscheid.

Namens de selectie ontving hij een gesigneerd shirt, namens METO een zilveren speld als ultiem dankbetuiging. “Een paar promoties meegemaakt. Evenzo snel er ook weer uit gekieperd. Persoonlijk heb ik enorm genoten van het seizoen met de tandem Remco Broos-Joey van Hooijdonk. Hoe die elkaar aanvoelden, dat heb ik daarna niet meer gezien. Vaste klanten? Jaren terug eisten met name Sjon Hermans en Arthur Borsboom nogal wat aandacht op. Van de huidige generatie spant Donovan de Weert, met steevast twee ingetapete enkels, de kroon!”, besluit de pensionaris.

Grenswachters-METO

Nota bene laatstgenoemde routinier De Weert opende de score in de derby Grenswachters-METO. Het betekende het eerste METO-doelpunt sinds tien jaar in Putte. In de voorgaande drie ontmoetingen in de voorbije decennium trokken de bezoekers steevast zonder goals aan het kortste eind. Na rust ging de thuisploeg op zoek naar aansluiting en vond deze toen Raphael Verhaert doel trof. Grenswachters wilde meer doch de betere kansen bleven toch voor METO. Uit een van de mogelijkheden bezorgde de rijzende ster in het land van regionale zangers Delano Sebrechts (22) zichzelf een prachtig verjaardagscadeau en zijn team een lang gekoesterde zege op De Buizerd, 1-2!