Afbeelding

Scalda studenten scoren op NK Skills

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Afgelopen week hebben 18 Scalda studenten vanuit 17 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals.

Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK wedstrijden in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Voorgaande jaren was Scalda al zeer succesvol tijdens deze vakwedstrijden. Gelijktijdig met de landelijke Skills Heroes in Utrecht vond het NK Hippische vakwedstrijden plaats. De studenten wisten gezamenlijk 8 medailles binnen te halen, waarvan 3 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen. 

Scalda is ontzettend trots op de studenten die uitgedaagd zijn tot excellent vakmanschap, echt een super team. Ronald Schroevers, begeleidend docent binnen Scalda: “Door ongekende passie en vakmanschap kunnen studenten boven zichzelf uitstijgen tijdens deze vakwedstrijden. Goed vakmanschap is erg waardevol in onze maatschappij en op deze manier brengen we dat weer extra onder de aandacht aldus Schroevers.”

“Het zijn geweldige dagen,” Bianca van der Meijden, Skills Coördinator Scalda. Spanning, presteren onder druk, leuke mensen ontmoeten, concurrentie en een super team studenten om je heen. Naast de euforie van de winnaars zijn er ook wel teleurstellingen te verwerken. Iedere student doet zijn uiterste best en voor ons zijn de deelnemers allemaal toppers. Ze behoren sowieso allemaal bij de beste 8 beroepsbeoefenaars van Nederland. Dat is al een top prestatie waar Scalda heel trots op is!”

Goud ging er naar de opleidingen Apothekersassistent,   Maatschappelijke Zorg en CAD-tekenaar; zilver naar CAD-tekenaar en Dierverzorger en brons was voor studenten Boulanger en Sanitaire & verwarmingstechnicus. 

Bij de Hippische vakwedstrijden veroverde twee studenten van Scalda zilver.     

Scalda prijs