Wethouder Lars van der Beek
Wethouder Lars van der Beek

Subsidie verenigingen blijft gelijk

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT – Na jaren van onzekerheid kunnen verenigingen wel wat duidelijkheid gebruiken. Die krijgen ze van het college van B&W, dat aankondigt de waarderingssubsidie voor 2023 gelijk te houden.

Voor 2023 blijft de waarderingssubsidie voor verenigingen gelijk, net als de voorwaarden die ervoor gelden. Net zoals in de afgelopen “coronajaren” is het niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen, de subsidie wordt automatisch met een jaar verlengd. “We zien verenigingen liever klaarstaan voor hun leden en activiteiten organiseren, dan dat ze moeten vergaderen om een subsidieaanvraag rond te krijgen”, zegt verantwoordelijk wethouder Lars van der Beek, die stelt dat dit besluit in lijn ligt met de steun die verenigingen de afgelopen jaren kregen vanuit het coronabudget. “Het voortbestaan van het verenigingsleven staat boven alles”, zegt Van der Beek.

In de gemeente Woensdrecht wordt gewerkt met een vierjarige subsidiebeschikking, maar de huidige beschikkingen gaan vanwege de coronacrisis al langer mee. Het nu genomen besluit geldt niet voor de grotere budgetsubsidies voor organisaties, die moeten wel elk jaar opnieuw worden aangevraagd. Verenigingen worden per brief nog geïnformeerd over het besluit. Desgevraagd stelt Van der Beeker vanuit te gaan dat er volgend jaar wel een nieuwe, vierjaarlijkse aanvraag moet worden ingediend. Die zou dan vanaf 2024 moeten ingaan.