Piet van de Watering met het boek over de basiliek Sint Antonius van Padua.
Piet van de Watering met het boek over de basiliek Sint Antonius van Padua.

Boekpresentatie Eer en Glorie zondag in kerk Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT – In de Antonius van Paduakerk in Lepelstraat vindt op zondag 3 april de presentatie van het boek ‘Eer en Glorie’ plaats. Dit boek is geschreven door Piet van de Watering en gaat over de Antonius van Paduakerk van de bouw tot aan het opblazen van 60 meter hoge toren tijdens de bevrijding van Lepelstraat na de Tweede Wereldoorlog. 

De lezing wordt verzorgd door Piet van de Watering en Betsy de Kock. Samen hebben zij het nodige onderzoek verricht voor het boek en ze willen graag interessante weetjes met u delen. De middag start om 14.30 uur met koffie en wat lekkers. Het belooft een interessante, maar vooral gezellige bijeenkomst te worden.

Het idee voor het schrijven van dit boek ontstond bij de herdenking 75 jaar Bevrijding. Daar kwam bijzonder materiaal boven rondom Lepelstraat en Piet werd als schrijver getriggerd door een luchtfoto van voor de oorlog, waar de Antonius van Padua kerk, een ontwerp van architect Cees van Genk, nog in volle glorie op staat. Volle glorie staat dan voor de kerk naar het oude ontwerp als basiliek en met de 60 meter hoge toren. Piet ging samen met Betsy de Kock spitten in het verleden en vond de originele tekeningen, het bestek, oude foto’s van de kerk van toen, de kerk na het opblazen van de toren en van de restauratie.
Dankzij steun van De Mastboom Brosens Stichting is de druk van het boek nu mogelijk en kunt u al op voortekening in bezit komen van dit boek. De prijs bedraagt 29,95. Het wordt momenteel gedrukt en vooruitlopend op de levering is het mogelijk om te reserveren op voorintekening. Dan weet u zeker dat een van de 300 exemplaren voor u is. U kunt bestellen door een email te sturen naar de schrijver Piet van de Watering: info@burowatering.nl. Vermeld uw naam, volledige adres met postcode en woonplaats, mailadres, telefoonnummer. Vermeld ook aantal boeken dat u af wilt nemen.