Afbeelding

Verwarring over openingstijden Zwembad de Melanen

Algemeen

HALSTEREN - Over de openingstijden van openluchtzwembad de Melanen in het nieuwe seizoen is met name onder trouwe (banen)zwemmers onduidelijkheid ontstaan. De laatste jaren konden ‘vroege’ zwemmers op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend al om 7.00 uur terecht in zwembad de Melanen om tot 7.50 uur baantjes te trekken. Met ingang van het nieuwe seizoen 2022 blijkt dit niet meer mogelijk op dit vroege tijdstip. 

Een trouwe bezoekster van zwembad de Melanen las onlangs de openingstijden voor 2022 in een krant vanuit zwembaden de Schelp en de Melanen. Zij en haar man willen een abonnement nemen voor de Melanen, zoals ze dat al jaren doen. In die publicatie staan de vroege tijden voor het banen zwemmen gewoon vermeld. Echter als ze het goed begrijpt uit actuele informatie over de voorverkoop van abonnementen, kunnen ze komend seizoen alleen nog op woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur terecht speciaal voor banen zwemmen. ‘Dat tijdstip komt ons niet uit en als we voor het vroeg banen zwemmen naar de Schelp moeten, is daar dan een extra abonnement voor nodig’, zo vraagt het echtpaar zich af. 

Manager van de zwembaden De Schelp en De Melanen Walter van Krieken geeft desgevraagd uitleg: “Ik geef hier uiteraard graag opheldering over. Ten tijde van het aanleveren van de inhoud van de zwembadkrant was er nog veel onzeker over het verloop van corona en de daaraan gekoppelde openstelling van zowel de Schelp als ook de Melanen. Nu daarover duidelijkheid is en de Schelp sinds half januari weer de volledige programmering draait, hebben we de openstelling van de Melanen voor komend seizoen definitief gemaakt. Deze tijden staan momenteel op de website vermeld. Daar staat geen tikfout in. We grijpen met deze openstelling weer terug naar de normale, reguliere openstelling van de Melanen. Deze is voor het laatst gedraaid in het seizoen van 2017. Ik begrijp dus de verwarring. In de jaren 2018 tot en met 2021 hebben we de programmering van de Melanen fors kunnen uitbreiden vanwege de sluitingen van de Schelp en/of de beperkte mogelijkheden als gevolg van de corona regels. Wij konden ons team medewerkers op beide baden inzetten en de gemeente stond garant voor de eventuele meerkosten.”


Personeel

Van Krieken vervolgt: “Daarnaast kampen vele organisaties, waaronder ook de Schelp en de Melanen BV, momenteel met de uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Als dit lukt zoals in andere jaren dan overwegen we zeker een enkele ochtendopenstelling te programmeren. Maar vooralsnog kunnen we dit niet garanderen en communiceren we alleen de zekere openstelling. Ik besef dat het buiten zwemmen niet te vergelijken is met binnen zwemmen. Desondanks blijven wij vrijwel dagelijks de mogelijkheid bieden om vanaf 06.45 uur in de Schelp banen te zwemmen. Ik begrijp goed dat de forse uitbreiding, zoals deze de afgelopen vier seizoenen mogelijk was, er anders uitzag dan de huidige openstelling. Maar ik kan het niet mooier maken, we pakken de draad weer op waar we in 2017 gebleven waren”, aldus de manager van de zwembaden De Schelp en De Melanen.

Voorverkoop

Inderdaad zijn voor zwemmen in beide baden aparte abonnementen nodig. De voorverkoop bij zwembad de Melanen is dinsdagochtend 29 maart, woensdagmiddag 30 maart, donderdagavond 31 maart en op zaterdag 2 april overdag.  

Openingstijden

Openingstijden de Melanen seizoen 2022: maandag tot en met zondag 09.30 tot 11.30 uur* Geopend voor banen zwemmen en vrij zwemmen. Woensdag 19.00 tot 20.30 uur Geopend voor banen zwemmen.

*Bij 21 graden C of warmer en/of weercijfer 7 of hoger: 09.30 tot 17.30 uur.

Zaterdag 23 april is de openingsdag vanaf 09.30 uur!