Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Het parochiekantoor te Hoogerheide is op vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl  Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl


Intenties voor onlangs overleden parochianen: In HoogerheideRuud van den Brand e.v. Annemarie Ulens. In Huijbergen: Broeder Eymard.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Vrijdag 1 april om 09.30 uur: woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Zondag 3 april om 09.30 uur: woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en koor. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 10 april om 09.30 uur: viering Palmzondag met zegening palmtakken.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Mededelingen: zaterdag 2 april er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 9 april om 19.00 uur: viering Palmzondag met zegening palmtakken.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: zaterdag 2 april is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 9 april om 17.00 uur: viering Palmzondag met zegening palmtakken.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Mededelingen: zondag 3 april is er geen viering, de volgende viering is op zondag 10 april om 11.00 uur: viering Palmzondag met zegening palmtakken.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl. Elke dienst is ook te volgen via Kerkdienst Gemist of Youtube.

Zondag 3 april 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.       

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, open op donderdag van 9.00-12.00 uur, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Pastoor Hans de Kort en pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via bovenstaand nummer. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859.

Zondag 3 april 9:30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Corrie de Jonge- Reijnders; Winfried Legein; Antonius Goossens. Overleden: Thijs Stumpel, Marie-Louise Keijsers. Donderdag 7 april 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Toos Oerlemans.

Pastoraal woord

Leren zien

In de lezingen van het weekend klonk ‘bekeer je’. Het is een begrip dat we niet vaak gebruiken. Het heeft door de eeuwen heen een negatieve toon gekregen. In Lucas 13,1-9 wordt nog een ander begrip gebruikt, namelijk verantwoordelijkheid. Dat woord klinkt alweer wat moderner in onze oren. We leven immers in een wereld waarin de eigen verantwoordelijkheid sterk benadrukt wordt. Het evangelie begint met een discussie tussen Jezus en een aantal mensen. De eerste vraag gaat over onschuldige mensen, pelgrims, die in Jeruzalem op gruwelijke wijze zijn vermoord. De tweede vraag gaat over een tragisch ongeluk bij bouwwerkzaamheden aan de Siloamtoren. De vraag van de omstanders is dan ook: waarom juist deze mensen? Is het soms een straf van God dat hun leven op deze manier moest eindigen? Wanneer we deze vragen naar het heden doortrekken dan zou je ook kunnen vragen: Waarom is er zoveel agressie in deze wereld? Waarom valt Rusland Oekraïne binnen? Waarom gebeurt het dat mensen die een goed leven geleid hebben ziek worden of gehandicapt? Waarom?

Ten tijde van Jezus was het bijna vanzelfsprekend dat rampspoed en ziekte een straf van God was. Zijn hele leven heeft Jezus zich tegen deze visie verzet. Tot twee keer toe doet Jezus een oproep om zich te bekeren. Draai om met waar u mee bezig bent. Wees zoals de tuinman uit de parabel die de boom niet gelijk omhakt, en probeer een andere weg: misschien als ik de aarde nog eens omspit en de boom nog eens wat extra mest geef. Jezus wijst ons op onze eigen verantwoordelijkheid. Heb geduld met elkaar, wees genadig, zoals God genadig is. Wie meteen de botte bijl hanteert, maakt veel stuk.

Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 2 april 19.00 uur: Dienst van W.G.C. In deze viering gedenken wij: o.o. van Dorst-Slooters; Voorganger: Past. J. Foesenek, koor: Samen Sterk. Dinsdag 5 april 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. H. de Kort. Let u op de aanvangstijd van de viering!

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 3 april 10.00 uur: Eredienst in de Protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer, Ds. Henk van het Maalpad.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze huis-aan-huiskrant? Bel: 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl