Judoka Peter Goossens (rechts) met zijn leraar en examen partners Kayleigh de Crom en Jelle van Roosendaal.
Judoka Peter Goossens (rechts) met zijn leraar en examen partners Kayleigh de Crom en Jelle van Roosendaal.

Grootmeester titel voor judoka Peter Goossens

Algemeen

HALSTEREN - Zaterdag 12 maart werd door de judo bond Nederland in Hoorn een 6e dan examen judo georganiseerd. De Halsterse judoka Peter Goossens (43) was de enige kandidaat die examen voor deze hoge graad af mocht leggen. En met succes.

Het was al weer bijna 10 jaar geleden dat er in district Zuid Nederland iemand deze graad heeft behaald. Het examen dat zo’n 2 uur duurde voerde Peter uit met twee judoka’s van zijn eigen club. Jelle van Roosendaal, 3e dan judo en Kayleigh de Crom, 1e dan judo, zijn beide met hun 6 jaar bij Sportschool Shintai gestart en nu jaren later partner voor het examen van hun leraar. Het praktijk examen bestond uit een Kata gedeelte en een vrij gedeelte.
Na dit intensieve examen kreeg Peter van de voorzitter van de examencommissie te horen dat hij geslaagd was voor 6e dan judo ofwel de meester titel in het judo. Tevens werd vermeld dat dit een van de beste 6e dan examens ooit was wat de prestaties alleen maar mooier maakt.
Goossens mag hiermee voortaan de rood-wit geblokte band dragen behoort hiermee tot een van de hogere gegradueerde judoka’s in Nederland.