Toine Theunis uit Roosendaal is zaterdagochtend als informateur de gesprekken begonnen met politieke partijen in gemeente Woensdrecht.
Toine Theunis uit Roosendaal is zaterdagochtend als informateur de gesprekken begonnen met politieke partijen in gemeente Woensdrecht. Foto: Bep Tielemans

Informateur Theunis van start in gemeente Woensdrecht

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Toine Theunis uit Roosendaal is zaterdagochtend in gemeente Woensdrecht aan de slag gegaan als informateur. Hij gaat de gesprekken met de politieke partijen voeren om te kijken hoe er een stabiele coalitie gevormd kan worden voor de periode 2022-2026.

Toine Theunis is een zeer ervaren bestuurder die twaalf jaar wethouder is in gemeente Roosendaal. Hij is daar tweemaal lijsttrekker geweest voor de Roosendaalse Lijst en heeft er twee keer zelf de formatie gedaan. De geboren en getogen Roosendaler ziet het informateur zijn in gemeente Woensdrecht, waarvoor hij is gevraagd, als een ‘vriendendienst’. 

Algemeen belang Zuid-Westhoek was de eerste partij waarmee de informateur zaterdagochtend het gesprek van één uur voerde. Dat gebeurt met iedere partij die vertegenwoordigd is in de gemeenteraad CDA, D66, AKT, VVD en PvdA.  Per partij zijn drie mensen gevraagd aanwezig te zijn bij het gesprek. Toine Theunis verwacht dat de formatie ‘een vlot proces’ wordt in gemeente Woensdrecht en sluit niet uit dat nog dit weekend een conclusie te trekken is. 

Het zou goed zijn als het nieuwe gemeentebestuur snel aan de slag kan in gemeente Woensdrecht. Zeker na het bericht dat grote werkgever Fokker gaat vertrekken naar Papendrecht.