Afbeelding

Leuke reacties op oude foto groentewagen

Algemeen

HALSTEREN - Als eerste reageerde José Sleypen-Maas per mail blij verrast op de foto linksonder. 

‘De man op de foto is mijn vader Janus Maas. Hij had een groentewinkel in de Kapelaan Molstraat 32. Mijn moeder deed de winkel en mijn vader ging de baan op met groente en fruit. Deze foto is gemaakt bij boerderij de Ooievaar in de Waterstraat.’
Ze stuurde nog een foto die gemaakt is op de Noordsingel te Bergen op Zoom. Haar vader is daar ongeveer 16 jaar en is zo begonnen. Met paard en kar. ‘Geweldig hé’, besloot zij haar mail.

Vervolgens reageerde Bram de Krom telefonisch die dacht ook dat het Janus Maas was. Vooral de hoed gaf de doorslag bij de herkenning. Hij wist wel van de foto van de maand daarvoor dat die de zussen Adriaansen betrof maar kende de namen niet.

Ook Suus Nefs meldde op facebook wie de personen op de foto waren.

José, bedankt voor de foto. Mochten er nog meer mensen zijn met dergelijke foto’s neem gerust contact met ons op. Wij kopiëren deze graag (ook uit albums). Trouwens er zijn al foto’s binnen gekomen op onze oproep, waarvoor onze dank. Maar er zijn er natuurlijk altijd weer welkom.

Watersnoodramp
Volgend jaar zijn wij van plan een boek uit te geven over de watersnoodramp. Ook daarvoor zoeken wij naar foto’s van voor of tijdens de ramp. Vooral voor het gebied rondom de Kijkuit omdat  we daar tot op heden nog geen opnamen van hebben.

Herkent u de mensen van de foto van deze maand, het paar rechts? Zo ja, dan kunt u reageren bij Janus van der Zande, Binnenpad 43, 4661 HC Halsteren, telefoon 0164-685676, e-mail: janusvanderzande@home.nl

Groenteboer Janus Maas begon met paard en kar.
De groentewagen van Janus Maas destijds in de Waterstraat.