Uniek sporten
Uniek sporten Foto: Shutterstock

Sportdromen in vervulling

Algemeen

REGIO - Uniek Sporten West Brabant West en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening.

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten West Brabant West dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. ‘Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu vier Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken.’, vertelt Mandy Buijs, beweegcoach bij Uniek Sporten West Brabant West.

Brabantse Sportdromen

Mandy werkt als beweegcoach bij Uniek Sporten West Brabant West. ‘Als regiocoördinator hou ik mij bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze regio.’ Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Mandy is dat voor de gemeente Halderberge en Roosendaal. ‘Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!’


Sportdroom insturen

Mandy Buijs: ‘Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal gaan we in onze regio vier sportdromen verwezenlijken.’

Meedoen

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin o.a. Mandy Buijs en Esther Prent, Wethouder in de gemeente Steenbergen zitten. Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Dit kan tot en met zondag 20 maart.