Vorig jaar tijdens een burgeractie met de landelijke opschoondag in Huijbergen
Vorig jaar tijdens een burgeractie met de landelijke opschoondag in Huijbergen

Landelijke opschoondag ook voor lokale politici

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Op zaterdag 19 maart is er in heel Nederland weer de landelijke opschoondag, ook in de gemeente Woensdrecht. Zoals elk jaar zijn er verschillende burgerinitiatieven in de gemeente, waarbij er druk zwerfvuil wordt opgeruimd om de gemeente een stuk frisser te maken.

Dit jaar valt de opschoondag kort na de gemeenteraadsverkiezingen, dus vroegen wij de lokale partijen uit de gemeente Woensdrecht wat ze gaan doen op deze dag en wat ze van deze dag vinden.

VVD Woensdrecht: Inge Buzing-Pals staat dit jaar voor de eerste keer op de kieslijst van de VVD Woensdrecht en zij zet zich regelmatig in voor goede doelen. Voor de landelijke opschoondag stuurde zij alle leden een mail met de vraag wie er mee wil doen met deze opschoonactie. Naast alle verkiezingsborden weg te halen in de gemeente, vinden zij het belangrijk zich tussen de burgers te begeven en hebben een route uitgezet rondom buurtschap d’Hoef. Vanaf 11.00 uur gaan zij met verschillende leden op pad tot ongeveer 14.00 uur.

Conservatieve Partij: Jens van Kakerken is lijsttrekker van een nieuwe maar ook kleine partij. Zij zien graag een schone gemeente, niet alleen op 19 maart maar altijd. Ze gaan daarom gewapend met een prikstok, handschoenen en vuilniszakken op verschillende plaatsen in de gemeente opruimen. Ook zij ruimen hun verkiezingsborden weg op deze dag.

Algemeen Belang Zuidwesthoek: Lars van der Beek is lijsttrekker van deze partij. Zelf is hij helaas deze dag op pad samen met Arjan Buijsen voor Odio en Vivoo. Ook andere leden zijn actief binnen diverse verenigingen. Als partij hebben ze niets georganiseerd, wel zullen enige leden van ABZ eventueel zich bij een burgerinitiatief aansluiten. Ook zullen leden de vele borden langs de wegen opruimen op deze dag.

Alle Kernen Troef: John Mathijssen, lijsttrekker van partij AKT vindt het jammer dat dit soort dagen nodig zijn. AKT gaat deze dag alleen hun verkiezingsborden opruimen en bijkomen van de hectische weken van de verkiezingen. Enkele leden zijn ondernemer en zullen op deze dag gewoon moeten werken.

CDA Woensdrecht: Toine van Agtmaal vindt het ook een mooie actiedag. Alle actieve leden worden deze dag ingezet om ‘’de groene golf’’ aan verkiezingsborden in de gemeente op te ruimen. Hier hebben zij naar eigen zeggen een dagtaak aan.

D66 Woensdrecht: Thierry de Heer, lijsttrekker van D66 Woensdrecht vindt het een zeer goed initiatief en het zou beter zijn dat meer mensen de weg naar een prullenbak zouden moeten vinden. Zij zijn ook al een paar weken druk met hun campagne geweest, tussendoor hebben ze de kapotte borden al verwijderd om vervuiling te voorkomen.

PVDA Woensdrecht: Fractievoorzitter Wendy de Koning-Bogers is samen met de leden van Pvda Woensdrecht in de laatste fractievergadering gaan praten over deze dag. Zij hebben dan ook de diverse burgerinitiatieven bekeken en besloten op deze dag zich als partij aan te sluiten bij een bestaand initiatief. Zo zal Pvda Woensdrecht zich aansluiten bij het initiatief in Calfven, van 10.30 tot 12.30 uur.

Zie ook: www.nederlandschoon.nl