Afbeelding

Stichting Knuffeldier binnenkort ook in de Zuidwesthoek

Algemeen

Stichting Knuffeldier binnenkort ook in de Zuidwesthoek

ZUIDWESTHOEK - In Nederland zijn nu circa 2500 zorgcentra/verpleeghuizen waar ouderen wonen en/of verzorgd worden. Terwijl er ook steeds meer ouderen verplicht worden om thuis te blijven wonen, omdat er weinig vrije plekken zijn. Maar er komen in de komende jaren nog veel meer ouderen bij. Veel ouderen in zorgcentra/verpleegtehuizen en zelfstandig wonende hebben niet veel vertier en vereenzamen vaak snel. Speciaal voor die oudere mensen is Stichting Knuffeldier in het leven geroepen.  

Oprichter Fons Langemeijer begon zijn Stichting in Heemstede en heeft nu al 4 regio’s waar zijn Stichting actief is. Het idee voor deze stichting begon toen een vriend van Fons in een zorgcentrum terecht kwam. Na een gesprek met het zorgpersoneel bleek dat de bewoners behoefte hebben aan contact met dieren. Hierop belde Fons met een vriendin die een viervoeter bezit en al snel bleek dat dit aansloeg. Sinds 2018 bestaat de Stichting al. 

Een nieuwe vrijwilliger wordt bij een eerste testbezoek altijd begeleid door de teamleider of een ervaren vrijwilliger. Zo kan de stichting of de vrijwilliger zien of de vrijwilliger het dier volledig onder controle heeft en het duo geschikt is om namens Stichting Knuffeldier knuffelbezoeken te gaan doen. 

In de Zuidwesthoek gaat deze fantastische stichting voortaan ook opereren, hiervoor heeft de voormalige gepensioneerde secretaresse van het Moederkindcentrum Jacqueline Kapitein zich aangemeld bij de Stichting. Zij heeft al met een paar zorgcentra contact gehad en al enige vrijwilligers met huisdieren hebben zich reeds aangemeld via de website www.stichtingknuffeldier.nl. Binnenkort zullen de eerste testbezoeken gaan volgen om te kijken of zij geschikt zijn en of het klikt met hun huisdier. 

Zorgcentra en verpleeghuizen kunnen zich ook via bovengenoemde website aanmelden indien het hen leuk lijkt dat een vrijwilliger met zijn of haar huisdier een bezoekje komt brengen. Stichting Knuffeldier is een non-profit organisatie en is dan ook afhankelijk van donaties en giften. Ga dan naar de website.