TTC De Liefhebbers onderweg (Foto: Piet Brocatus).
TTC De Liefhebbers onderweg (Foto: Piet Brocatus).

TTC de Liefhebbers opent nieuw fietsseizoen

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Na twee relatief moeilijke jaren door Corona, was het dan zondag 13 maart ’22 eindelijk zover dat de leden van TTC de Liefhebbers weer op de fiets stapten om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

In principe wordt iedere zondag gestart om 09.00 uur op het plein bij de Huiskamer van Halsteren waarna beide afdelingen (Trimmers en Recreanten) aan hun tocht beginnen. De eerste keer was het geen groot aantal kilometers (recreanten 25 kilometer en de trimmers 60 kilometer) en was iedereen rond 11.00 uur terug in Halsteren. Na afloop van deze openingsrit werd er gezamenlijk een kopje koffie met iets lekkers genuttigd in de Nieuwe Ram in Halsteren.

Elke zondagmorgen wordt een andere tocht gereden en tevens zal langzaam de te fietsen afstand groter worden. Mocht u ook interesse hebben om te gaan fietsen, dan kan dat. U kunt zich zowel voor de recreanten als de trimmers aanmelden. De trimmers - die op racefiets rijden - leggen een afstand af tussen de 60 en 80 kilometer. De recreanten rijden op een gewone fiets of op een fiets met ondersteuning. Zij rijden een afstand tussen de 30 en 50 kilometer. Normaliter wordt er altijd een koffiestop gehouden. De tourcommissie regelt de ritten en zoekt plaatsen waar de koffie gedronken kan worden. De gemiddelde snelheid voor de trimmers en de recreanten ligt op respectievelijk 28 en 17 kilometer per uur. Het is voor alle leden verplicht als ze meefietsen om een helm te dragen. Het bestuur hoopt daarmee de veiligheid te bevorderen.

Het seizoen loopt normaal gesproken door tot medio oktober.

Voor inlichtingen kan men terecht bij secretaris Richard Kuijlen, e-mail ttcdeliefhebbers@gmail.com , 0164-683915, of kom elke zondag iets voor 09.00 uur op het plein nabij de Huiskamer van Halsteren, Dorpsstraat te Halsteren. Bezoek ook eens de website van de vereniging www.ttcdeliefhebbers.nl. Hier treft u veel informatie aan.

Verspreid over het resterend deel van het jaar vinden er diverse activiteiten plaats, die nog nader ingevuld moeten worden, maar in oktober is zeker de sluitingstocht met feestmiddag.