Team Fortuna wint de LEGO Challenge prijs
Team Fortuna wint de LEGO Challenge prijs

Team Fortuna wint Lego Challenge prijs

Algemeen

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Al wekenlang zijn de leerlingen van groep 8 van Fortuna Hoogerheide aan werk om hun robot zo goed mogelijk te programmeren voor de grote wedstrijd van de First Lego Leaque in Breda. 

Nog voor de voorjaarsvakantie volgde de zinderende ontknoping. Het team van jongens en meisjes van deze school moest het opnemen tegen allerlei andere teams uit het basis- en middelbaar onderwijs. En de robot deed precies wat de kinderen wilden. Zelfs zo goed dat ze dit jaar de Challenge-prijs in de wacht sleepten, voor het team dat de best geprogrammeerde robot had vervaardigd. 

De First Lego Leaque is een internationale wedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar, waarbij de kinderen uitgedaagd worden om te denken als technici en wetenschappers. 

De kinderen hebben met hulp van vrijwilligers een robot geprogrammeerd. Deze robot moet op een groot speelveld allerlei opdrachten vervullen, de zogenaamde missies. Elke missie heeft een aparte moeilijkheidsgraad. Zo moest de robot containers oplichten, bruggen dichten, spoortreinen bedienen. In 2,5 minuut wist de robot van het team uit Hoogerheide de meeste missies keurig te volbrengen, waarmee het team de Challenge-prijs in de wacht sleepte. 

De kinderen zijn razend enthousiast geworden over het werken met techniek. En dat is ook de bedoeling. Door dit project maken kinderen al vroeg kennis met deze bedrijfstak en worden gemotiveerd er later misschien ook wat mee te doen. 

Helaas kon de officiële prijsuitreiking alleen online plaatsvinden, waardoor het team nog even geduld moet hebben om de daadwerkelijke cup in ontvangst te nemen!. Maar een klein feestje was alvast op zijn plaats.  

Team Fortuna aan de slag met de geprogrammeerde robot.