Afbeelding

Werkbezoek VVD Aviolanda

Algemeen

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - VVD Woensdrecht en Roosendaal bracht vorige week vrijdag een werkbezoek aan Aviolanda. Hiervoor werden ook burgemeester Steven Adriaansen, medewerker Economische Zaken Nick Lobe en twee studenten van Roncalli scholengemeenschap in Bergen op Zoom uitgenodigd. 

Directeur Sander Heijmans verwelkomde de genodigden op het werkbezoek en vertelde uitgebreid over alle nieuwe ontwikkelingen op het terrein van Aviolanda. Zo is Fokker Techniek begonnen aan de eerste ombouw voor een WideBody Airbus voor een Vip, omdat Fokker Techniek hiervoor een contract heeft gekregen. Ze moesten hiervoor wel een speciale verrijdbare unit bouwen zodat ook de staart van het toestel overdekt staat en hier droog aan gewerkt kan worden.  

Burgemeester Steven Adriaansen is trots op alle nieuwe ontwikkelingen en dat Aviolanda in de gemeente Woensdrecht ligt: “Aviolanda is best een grote werkgever voor onze regio, onderwijs en trainingen worden hier ook gegeven. Er zullen meer woningen in de omgeving moeten komen, waardoor het gemakkelijker zal worden om mensen hiernaartoe te krijgen en te houden. We hopen hierdoor ook meer personeel te kunnen opleiden, om uiteindelijk te komen werken bij  een van de vele bedrijven op Aviolanda. Er is immers een schaarste aan hoogopgeleid personeel.” 

De twee jonge genodigde studenten van het Roncalli waren speciaal uitgenodigd door de burgemeester, zij werken namelijk aan raketten. Deze werden afgelopen tijd al getest, een ontwikkeling van innovaties die ook gebeurt in verschillende variaties aan vliegtuigen op het terrein van Aviolanda. Uiteindelijk hopen de twee jongelui verder te kunnen studeren aan de TU in Delft. 

Na de presentaties mochten de genodigden een kijkje nemen op verschillende locaties, zoals bij het opleidingscentrum van Curio en AMTS, maar ook bij de verrijdbare unit. 

Na het bezoek aan het opleidingscentrum werd er een bezoek gebracht het Drone Centrum. Drones zien we steeds meer in het dagelijkse leven, maar vooral ook in het bedrijfsleven. Voor veel bedrijven en zelfs de overheid is dit een goede manier voor toezicht, maar ook bij inspecties.
De genodigden mochten zelf ook even met een drone vliegen, na het sein dat het luchtruim van het vliegveld gesloten was.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding