Afsluiting blazersklas Sint Antonius in het Patronaat te Lepelstraat.
Afsluiting blazersklas Sint Antonius in het Patronaat te Lepelstraat.

Kunst met een K! en afsluiting blazersklas Sint Antonius

Algemeen

LEPELSTRAAT - Begin oktober is harmonie Sint Antonius bij basisschool De Wegwijzer langs geweest voor de projectweken “Kunst met een K!”. Deze ochtend is er samen met de kinderen van groep 5-6 en 7-8 muziek gemaakt.

Als vervolg hierop heeft de harmonie een instrumentenparade georganiseerd om de kinderen, en ook de aanwezige volwassenen, met verschillende blaasinstrumenten kennis te laten maken. De blazersklas is vervolgens van start gegaan onder leiding van dirigent Marcel Hartendorp om in acht weken samen muziek te leren maken.

Woensdag voor de krokusvakantie was het dan eindelijk zo ver dat de blazersklas aan familie en vrienden kon laten horen wat ze in deze korte tijd geleerd had. De blazersklas speelde eerst een aantal nummers alleen en aansluitend werden er nog een 3-tal nummers samen met de harmonie gespeeld.

Ook werd van deze avond in het Patronaat gebruik gemaakt om de jubilarissen Nel Clarijs en Cora Luijks in het zonnetje te zetten omdat beiden al 30 jaar lid zijn van de harmonie. Gelukkig kon er ook weer publiek bij zijn en werd het een leuke en gezellige avond.         

Cora Luijks en Nel Clarijs in het zonnetje.
Sint Antonius
Sint Antonius