Robin Schipperijn trefzeker vanaf elfmeter.
Robin Schipperijn trefzeker vanaf elfmeter.

WVV’67 jaagt op METO

Algemeen

WOENSDRECHT – Corona-maatregelen zorgden noodgedwongen tot een verlengde winterstop. Ter voorkoming van een competitie afloop met voor de derde maal een open einde, claimde de KNVB alle mogelijke zondagen voor speeldata. Zelfs het traditionele carnavalsweekend kon niet aan de voetbalhonger ontsnappen. Het boerenkiel leek de strijd van het wedstrijdshirt te verliezen. Tot zondagmorgen! Opstekende Covid-19 maakte voetbal binnen de gemeente Woensdrecht onmogelijk. Derhalve het vizier vanaf nu op WVV’67-METO !

De confrontatie tussen Woensdrecht en Hoogerheide is de ontmoeting van bloedlijnen. Geen derby is nauwer aan elkaar verwant dan WVV’67-METO. Decennia dienden met grote regelmaat spelers, trainers, elftalleiders, bestuursleden beide verenigingen. Ook anno 2022 hebben onder andere Matt Luijkx, Max van Elzakker, Sander en Martijn de Nijs, Bjorn en Brian Verbrugge een roodwitblauw verleden. METO-elftalleider Jeroen Swagemakers en spitsentrainer Joey van Hooijdonk stonden ooit ook te Woensdrecht onder contract.

Tijdens de inleidende beschietingen wordt Robin Schipperijn (27) buiten schot gehouden. Gelukkig voor METO, de aanvallende middenvelder is immers de enige voetballer die het deze eeuw presteerde om in competitieverband driemaal tegen de formatie uit Hoogerheide te scoren. “Klopt, dit was in het seizoen 2015-2016. Hoewel ik een hattrick maakte verloren we toch met 3-4. Meer plezier bewaar ik aan de enige overwinning tot dusver. De bevestiging dat we niet langer tot louter underdog in de derby gerekend mochten worden!”

Robin Schipperijn maakte op 3 april 2010 zijn debuut in Huijbergen. Sinds de verloren derby (4-3) met Vivoo vormde hij nagenoeg iedere wedstrijd een vaste waarde en veelal aanvoerder voor iedere WVV-trainer. Normaal gesproken viel de mijlpaal van 250 officiële wedstrijden hem in de huidige competitie ten deel. “Ik heb er nog twee nodig, geloof ik. Echter eerst corona en nu een blessure zorgden voor enig oponthoud. Dit seizoen viel ik reeds in de eerste wedstrijd uit bij BSC uit met een kuitblessure. Ik sukkelde al wat langer. Bij de sportarts kwamen we tot de conclusie dat het nog terug te voeren valt naar rugklachten in mijn jeugd. Hierdoor zou mijn lichaam gaan ‘overcompenseren’, waardoor de pijn optrad.”

De routinier is als fitness-instructeur bij Sport & Slank dagelijks met zijn lijf in de weer en als zodanig hard op de weg terug. “Hoewel ik alweer een paar keer met de selectie heb getraind, ga ik niets forceren. Eerst fit worden en dan aansluiten. Tot die tijd sta ik wekelijks met gemengde gevoelens langs de lijn te kijken. Het team doet het enorm goed en het is mooi te zien hoe de jonge gasten zich in het elftal spelen. Spelers die ik notabene zelf in de jeugd heb getraind. Aan de andere kant zou ik er natuurlijk graag tussen staan. Ik moet echter geduld hebben en inderdaad de derby met METO komt, ook al omdat ik momenteel positief getest ben, te vroeg. Jammer, want het blijft de mooiste derby om te spelen! Uitslag? Wederom 2-1, omdat we als team sterker zijn en bij winst ze in de rangschikking passeren. Ook niet onbelangrijk!”, besluit Robin Schipperijn, nog niet helemaal terug van weggeweest.