Afbeelding
Foto: GroenLinks Bergen op Zoom.

Realistische dromen waarmaken

Algemeen

Toen ik in mijn jonge jaren wilde ontvluchten aan de pest die destijds genadeloos huishield in ons land, begaf ik me eens naar zeker Brabants dorpje dat een zo heilzame en aangename indruk maakte dat het niet alleen bijzonder geschikt leek om er de gezondheid te bewaren maar ook om er zicht terug te trekken voor een studieverblijf” *

Dat dorpje is Halsteren. De tekst is van Erasmus, die vervolgens een gesprek met de gemeentesecretaris (Battus) van Bergen op Zoom voert. Dat gesprek is samen te vatten als: ken je verleden om je toekomst vorm te geven. Of het nu om een polder, een bouwkot of parkeren gaat.

Bergen op Zoom heeft zoveel toekomst en die kunnen we alleen sámen bereiken. Wij willen het gesprek aan gaan. Horen wat er speelt en speelde: of je nu in het centrum, op de Bergse Plaat of in Lepelstraat woont. Wij geloven dat we samen Bergen op Zoom kunnen veranderen. 

Ongeacht de financiële situatie en de bezuinigingen die op de loer liggen, durven wij te dromen. Dromen die realistisch zijn en die we waar kunnen maken met onze duurzame plannen voor mens, dier en natuur. Die plannen maken we met oog voor verleden en heden, zo voorkomen we luchtfietserij. Ga voor verandering. Voor meer samen, meer groen en meer toekomst in Bergen op Zoom! 

Op onze website staan 11 concrete plannen, ons volledige verkiezingsprogramma en het team waarmee we die plannen gaan realiseren. https://bergenopzoom.groenlinks.nl/

* Eerste regels van het boek Tegen de barbaren door Erasmus van Rotterdam. Vertaald en ingeleid door István Bejczy, uitgeverij Sun, 2001.