Afbeelding

Vernieuwing bij liberalen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - De verkiezingen staan voor de deur en de VVD Woensdrecht heeft er zin in. De afgelopen periode zijn we met een grotendeels nieuw team campagne gaan voeren.

We zien dat er door de fractie en onze wethouder de afgelopen 4 jaar hard is gewerkt en dat we er als gemeente financieel goed voorstaan. Hiervoor wil ik onze wethouder Henk Kielman een groot compliment geven. Een financieel gezonde gemeente is een eerste vereiste om zelfstandigheid te kunnen waarborgen. Als VVD Woensdrecht vinden wij dat Woensdrecht hoe dan ook een zelfstandige gemeente moet blijven.

De VVD zal zich in de komende raadsperiode inzetten voor goede uitvoering van wet- en regelgeving en beleid van de gemeente die een verbetering inzake de woningmarkt mogelijk kunnen maken.

Er zullen meer (multifunctionele) woningen gebouwd moeten worden voor jongeren, starters, alleenstaanden en ouderen.

Ieder dorp en zijn buitengebied in Woensdrecht heeft zijn eigen karakter en zijn verenigingsleven. Dat willen wij behouden en doen we samen met de inwoners, dorpsplatforms en lokale ondernemers.

Als VVD blijven we staan voor zo laag mogelijke lasten voor inwoners en ondernemers.

Veiligheid moeten we waarborgen, op straat en in de wijken. Samen met de politie, boa’s, buurtpreventie en inwoners. Ondermijning samen te lijf gaan.

Ondernemers hebben een groot aandeel in de leefbaarheid van onze dorpen. Ze zijn het cement in de samenleving .

Ons regionaal vlaggenschip Aviolanda is een voorbeeld voor ontwikkelen van nieuwe technieken en innovatie. VVD is voor het bouwen aan een civiel en militair onderwijscluster voor vliegtuigonderhoud. Ook is de VVD voor erkenning van Aviolanda als campus, waar onderwijs en bedrijvigheid elkaar maximaal weten te versterken en men een kenniscluster kan ontwikkelen voor het onderhoud van composiet materialen.

Woensdrecht is een van de veiligste grensgemeenten in Zuid-Nederland, Dat moet zo blijven, we willen dat iedere inwoner zich veilig voelt, kan bewegen en wonen.

De hondenbelasting moet afgeschaft worden en de onhygiënische uitlaatstroken verdwijnen.

Onkruidbestrijding vinden wij belangrijk, de “invasieve exoten” dienen bestreden te worden. Wij stimuleren burgerinitiatieven m.b.t. de groenvoorziening.

Onnodige regels moeten verdwijnen voor de inwoners en er moet gekeken worden op welke wijze de dienstverlening verbeterd kan worden. De gemeente moet dienstverlenend en transparant zijn en aanvragers van een vergunning zouden via een “track & trace”-systeem de stand van zaken van de aanvraag moeten kunnen inzien.

Toerisme is een belangrijke sector en er moet een nauwe samenwerking en goede communicatie zijn tussen de gemeente, (recreatie) ondernemers en horeca om onze mooie natuur, fiets en wandelroutes uit te breiden en te promoten.

De VVD Woensdrecht staat dan ook de komende jaren klaar voor onze inwoners om ervoor te zorgen dat men ook in de toekomst veilig en met veel plezier in Woensdrecht kan wonen en leven.       Marius Bakker, lijsttrekker.

Afbeelding