Afbeelding

Kroonprins jaagt op kroon

Algemeen

HOOGERHEIDE – Hij mag dan zijn opgegroeid in een politiek nest, al 20 jaar ABZ-lid zijn en voor de zesde keer verkiesbaar zijn in de gemeenteraadsverkiezingen, toch voelt Rainier Schuurbiers, de kroonprins van ABZ, nog steeds een gezonde spanning. En mag het? Hij is hard op weg naar de kroon op zijn politieke werk, en dat betekent veel.

De kroon op zijn politieke werk, dat zou voor Rainier Schuurbiers een wethouderspost zijn. In het verleden zei hij al vaak dat hij als fractievoorzitter een soort “halve wethouder” was, maar pas als hij een hele wethouder kan zijn is zijn ambitie vervuld. Dan brengt hij niet alleen een eerbetoon aan zijn vader Adrie, die ook jarenlang raadslid en wethouder was in Hoogerheide, maar ook aan ABZ-boegbeeld Vic Huijgens: “Vic was een huisvriend, ook van mijn ouders. Hij kwam vaak bij hen, en later ook bij mij. Het overlijden van Vic was een enorm verlies. Ik hoop dat al die mensen die hem een warm hart toedroegen hem postuum willen eren door op ABZ te stemmen. ABZ was zijn cluppie, hij zou niet anders willen dan dat we de grootste blijven.”

Stabiel

Schuurbiers is razend trots op het feit dat ABZ het vertrouwen van haar kiezers de afgelopen vier jaar heeft weten te belonen. “In ons verkiezingsprogramma stond bijna niets dat we niet hebben kunnen uitvoeren met onze wethouders. Onze gemeente heeft een gezond college, waarin we goede coalitiepartners aan onze zijde hebben. We zijn een stabiele gemeente, en daar mogen we trots op zijn.” 

Wethouder

Hoewel hij zich de laatste jaren vooral richtte op de commissie Bestuur is Schuurbiers beroepshalve een “bouwer” in hart en nieren. Dat er in de gemeente Woensdrecht toch kon worden gebouwd, ondanks de stikstofcrisis, maakt hem blij: “Onze gemeente is de afgelopen vier jaar mooier geworden. Dat moeten we de komende jaren voortzetten, met de mooie bouwprojecten die gepland staan. Maar ook daarbuiten moeten we zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. Dat kan onder andere door in te zetten op passende woonvormen, waar ouderen zorg aan huis kunnen ontvangen. Als gemeente moeten we zulke zaken stimuleren en faciliteren. Verder denk ik dat we als gemeente op het gebied van toerisme nog veel kunnen winnen. Ik ben trots op wat we de afgelopen vier jaar hebben bereikt, maar ik denk dat we nog niet klaar zijn. Daarom ben ik trots op het feit dat ABZ in mij een goede wethouderskandidaat ziet. Ik denk dat Vic Huijgens en mijn vader daar ook trots op zouden zijn geweest. Die post mogen bekleden zou echt de kroon op mijn werk zijn.”

“Ik hoop dat al die mensen die Vic een warm hart toedroegen hem postuum willen eren door op ABZ te stemmen.”