Top 5 van PvdA Brabantse Wal - Woensdrecht.
Top 5 van PvdA Brabantse Wal - Woensdrecht.

‘Iedereen telt mee in Woensdrecht!

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Voor de PvdA Woensdrecht is de rechtvaardige samenleving er één van eerlijk delen, vast werk, goed & betaalbaar wonen, een gezond leven, toegang tot scholing, emancipatie en recht op zeggenschap. Een samenleving waar kinderen vrij van angst opgroeien en waar ze worden aangemoedigd om na te denken, creatief te zijn en vooruit te komen.

 

Een samenleving waarin rechten en eigendom worden beschermd, plichten worden nageleefd en wangedrag wordt bestraft. Naast handhaving proberen we het voornoemde te voorkomen door zorg en ondersteuning te bieden. Wij geloven dat solidariteit een belangrijke, zo niet de belangrijkste bouwsteen van onze samenleving is. Een samenleving waar we respect voor elkaars gelijkwaardigheid hebben, waarin onbekendheid en discriminatie bestreden wordt en we onderling het vertrouwen versterken. 

Het voorkomen van verdeling van onze inwoners in groepen, vermijdingsgedrag en zoek juist de toenadering door met elkaar in gesprek te gaan en samen de oplossing zoeken.

Iedereen telt mee waarin ontplooiing, emancipatie, zeggenschap en zelforganisatie van de inwoners van Woensdrecht kansen biedt. PvdA Woensdrecht kiest ervoor de verbindende factor te zijn om mensen met elkaar in contact te brengen en elkaar te respecteren in ieders mening.. Werk hebben is van groot belang: om in het eigen bestaan te kunnen voorzien en om een fatsoenlijk dak boven het hoofd te kunnen betalen. Wie geen bestaanszekerheid kent, komt er niet aan toe om zichzelf verder te ontwikkelen. Goede en betaalbare zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn, evenals sport en cultuur. Het zijn basisvoorwaarden voor een gelukkig en tevreden leven. De overheid of de politiek kan niet voor geluk of welzijn zorgen, daar zijn mensen zelf verantwoordelijk voor. Maar we kunnen wel voorwaarden scheppen die het makkelijker maken mee te doen in de samenleving. De PvdA Woensdrecht staat voor zekerheid en vooruitgang, is zelfbewust en heeft lef zonder arrogant te zijn. Ze is modern en toekomstgericht en ook warm en gezellig.