Schooldirecteur Ab de Laater, wethouder Lars van der Beek en Natuurpodium-directeur Robert Deliën met groepen 3 Delphin en Klim-Op.
Schooldirecteur Ab de Laater, wethouder Lars van der Beek en Natuurpodium-directeur Robert Deliën met groepen 3 Delphin en Klim-Op.

Gemeente en Natuurpodium gaan samen verder

Algemeen

HOOGERHEIDE – De samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Woensdrecht en het Natuurpodium Brabantse Wal is verlengd, met drie jaar maar liefst. Schoolkinderen kunnen tot 2024 blijven leren over de natuur van de Brabantse Wal, terwijl ze onder schooltijd ravotten in het bos.

“Kinderen worden hartstikke blij als ze in de natuur zijn, dat zie ik nog dagelijks gebeuren”, zegt directeur Robert Deliën van Natuurpodium Brabantse Wal. “Je ziet vaak dat een kind, dat in de klas moeite heeft met opletten, in het bos helemaal tot leven komt. Dit heeft effect, ook op de rol van de leerkracht. Dat alleen is al mooi, maar natuurlijk leren de kinderen ook veel bij ons. Wij zorgen voor bewustwording van de natuur in de eigen omgeving. Zo leren kinderen dat ze daar zelf aan kunnen bijdragen.” 

Directeur Ab de Laater van basisscholen Klim-Op en Delphin bevestigt de meerwaarde van het Natuurpodium: “Wij willen betekenisvol onderwijs bieden, daar hoort het Natuurpodium zeker bij. Kinderen voelen zich thuis in de natuur, erover leren is betekenisvol, en vaak veel leuker dan ‘stomme’ rijtjes uit je hoofd leren.”

Buitenles

Ook wethouder Lars van der Beek is enthousiast. Met Deliën deelt hij de schilderijtjes uit die de kinderen van groep 3 van Klim-Op en Delphin eerder maakten bij het Natuurpodium. De kinderen lopen over van trots als ze hun eigen wekstukjes terugkrijgen van de wethouder. 

“Dat alle scholen in onze gemeente de meerwaarde van het Natuurpodium inzien, en gebruik maken van het educatief programma, is erg mooi. Dat kinderen leren over de natuur is heel belangrijk, en waar kun je dat beter leren dan in de natuur? Ik ben zelf bij een buitenles van het Natuurpodium geweest en het is echt heel erg leuk. Zo leuk dat ik zou willen dat er een Natuurpodium bestond in mijn eigen schooltijd. Wij zaten alleen maar in de klas!”, aldus wethouder Lars van der Beek.