Wethouder Hans de Waal
Wethouder Hans de Waal Foto: Bep Tielemans

Prio-bouwplannen op koers voor Putte en Huijbergen

Algemeen

HOOGERHEIDE – Om de druk op de woningmarkt te verlichten, geeft het Woensdrechtse college prioriteit aan drie grote bouwplannen: het Glatt-terrein en de voormalige locatie van Sneek Hout in Putte, en het dorpshart van Huijbergen. Als alles goed gaat wordt in het vierde kwartaal gestart met bouwen.

Overal is de woningnood hoog, dus ook in de gemeente Woensdrecht. Vooral in de kernen Putte en Huijbergen is de behoefte groot, dus gaf het college juist de bouwplannen in die kernen prioriteit. Dat proces ligt op koers, er is een grote omgevingsdialoog gehouden, de ontwerpbestemmingsplannen worden binnenkort vastgesteld, waarna die ter inzage komen en inwoners de kans krijgen een zienswijze in te dienen.

In het Huijbergse dorpshart is het de bedoeling dat de supermarkt verplaatst wordt en er 13 appartementen en 9 seniorenwoningen worden gebouwd. Op het terrein van het voormalige Sneek Hout in Putte wil de gemeente 95 woningen en een nieuwe Lidl-supermarkt realiseren. Die supermarkt is nodig om het project levensvatbaar te maken, stelt wethouder Hans De Waal. 

Op het Glatt-terrein in Putte verrijst een locatie die plaats moet bieden aan 462 arbeidsmigranten. “Het gaat dan voornamelijk om arbeidsmigranten die hier kort verblijven, bijvoorbeeld in het aspergeseizoen”, zegt De Waal. “Die worden humaan opgevangen, met de ruimte waar ze recht op hebben en mogelijkheden tot ontspanning. Met deze locatie wordt de opvang van arbeidsmigranten goedkoper voor uitzendorganisaties, en het bijkomende effect is dat de woningen in de dorpskernen, waar deze mensen nu nog worden gehuisvest, dan vrijkomen voor doorstromers.”

Op 30 juni moet de gemeenteraad de plannen definitief kunnen vaststellen. “In het gunstigste geval start de bouw dan in het vierde kwartaal van dit jaar”, zegt wethouder Hans de Waal, “mits er natuurlijk geen bezwaren zijn.”