Kampioenschap van de JO11-2 van RKSV Halsteren
Kampioenschap van de JO11-2 van RKSV Halsteren Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren Weeknieuws

Algemeen

Een vastenavendweekend met een lach en een traan. Zo kunnen we het afgelopen weekend wel noemen. Een overtuigende overwinning van Zaterdag 1 en een kampioenschap van de JO11-2 werd gevolgd door een nederlaag van Zondag 1 tegen koploper Baronie.

Baronie - Halsteren 1 (zo) 3-1

Om nog een sprankje hoop op de titel te houden, was het voor Zondag 1 noodzaak om de achterstand op koploper Baronie te verkleinen. Die achterstand was al opgelopen tot acht punten en kon vorige week al verkleind worden tegen Nuenen, toen Baronie zijn eerste nederlaag van het seizoen leed. Maar het doelpuntloze gelijkspel was niet voldoende om de titelstrijd op voorhand al spannend te maken. Het was dus alle hens aan denk zondag op sportpark De Blauwe Kei in Breda. Op vertrouwd terrein zette Baronie vanaf het begin de toon. Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van.

Na ongeveer een kwartier spelen kwam Baronie op voorsprong vanuit een vrije trap. Halsteren zette bij deze achterstand een tandje bij en dat resulteerde na ongeveer een half uur spelen in de verdiende gelijkmaker. Salah Jaddi kopte een voorzet van Jasper Waalkens onberispelijk binnen. Halsteren verzuimde het speloverwicht in meer treffers om te zetten en kreeg vlak voor rust de deksel op de neus. Een van richting veranderd afstandsschot liet keeper Ariën Pietersma kansloos en zette Halsteren op een 2-1 achterstand.

Na de thee probeerde Halsteren met alle macht de gelijkmaker te forceren en was daar ook enkele keren dichtbij. Door de aanvallende intenties werden er defensief risico’s genomen. Baronie toonde echter aan ook defensief over veel kwaliteit te beschikken, waardoor Halsteren zich stuk liep op de Bredase verdediging. Vlak voor tijd besliste Baronie de wedstrijd met een goed uitgevoerde counter.

De 3-1 nederlaag betekent voor Halsteren dat het de titelaspiraties voorlopig uit het hoofd moet zetten en nog alle zeilen moet bijzetten om tweede te kunnen worden. Er zijn de nodige kapers op de kust (OJC Rosmalen, UDI’19 en Juliana ‘31), dus het blijft noodzaak om de punten te blijven pakken. Te beginnen op 13 maart met een uitwedstrijd tegen Minor in het Zuid-Limburgse Nuth.

Halsteren 1 (za) - Kogelvangers 9-2

Zaterdag 1 had geen kind aan Kogelvangers uit Willemstad en kon werken aan het doelsaldo. Voor rust werd al een ruime marge (5-0) bereikt, door treffers van Mike de Nijs (2x), Thom Luijks, Twan van Mechelen en Maarten Lamme. Na rust had Halsteren wat meer moeite om de scherpte te behouden en dat resulteerde in twee tegentreffers. Onderwijl voerden Jess Ernest, Mike de Nijs, Marwan Achahbar en junior Wesley van Zon het saldo verder op. Dat doelsaldo kan nog wel eens belangrijk worden, nu ook koploper WHS over een indrukwekkend doelsaldo beschikt (+35). Halsteren staat nu nog op drie punten achterstand (met een doelsaldo van +30), maar gaat a.s. zaterdag op bezoek bij WHS in Sint-Annaland. Bij winst komt Halsteren in punten op gelijke hoogte. WHS is echter nog ongeslagen en zal dan ook geen eenvoudige partij voor Halsteren zijn. Op sportpark De Waaje in Sint-Annaland wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. De wedstrijd is via ons Twitterkanaal @HalsterenZa1 “live” te volgen.

JO11-2 kampioen fase 3

De JO11-2 startte dit seizoen in de vierde klasse en wist in zowel de eerste als tweede fase zeer goed te presteren. In die tweede fase werd slechts één nederlaag geleden en daardoor bleef promotie naar de tweede klasse uit. Het seizoen bestaat voor de jongste jeugd uit vier fasen, waarmee in de loop van het seizoen het team in poules met steeds gelijkwaardigere tegenstanders wordt geplaatst. In de poule van de derde fase was de JO11-2 weer voortvarend gestart, met twee zeges en een gelijkspel. Afgelopen zaterdag kon de JO11-2 bij winst het kampioenschap zeker stellen, als gewonnen zou worden van het samenwerkingsteam van Kapelle en Hansweertse Boys. Het team startte voortvarend en boekte in de eerste helft al snel een ruime 5-0 voorsprong. In de tweede helft deed de tegenstander nog wel wat terug, maar het werd al snel duidelijk dat de (kinder)champagneflessen ontkurkt konden worden. Met een 5-2 zege pakte de JO11-2 het kampioenschap en zal het de vierde fase van de competitie weer een klasse hoger gaan spelen. Klasse gedaan, JO11-2!

Programma thuiswedstrijden

Donderdag 3 maart: 20:30 uur: Halsteren 35+3 - Oranje Blauw’14 35+1. Zaterdag 5 maart: 09:45 Halsteren JO10-4 - MOC’17 JO10-6; 11:15  Halsteren JO16-1 - ST Cadzand/Groede/Schoondijke JO16-1; Halsteren JO15-2 - Alliance JO15-1; 13:00 Halsteren 2 - DSE 2; Halsteren JO17-1 - TSC JO17-2. Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl