Prins Wil zal traditiegetrouw ook dit jaar de leut aanvoeren in De Straot.
Prins Wil zal traditiegetrouw ook dit jaar de leut aanvoeren in De Straot.

Vol programma: “De Straot, Wa Dún Speultuin”

Algemeen

LEPELSTRAAT - Met de nieuwe versoepelingen is het voor Stichting Karnaval Lepelstraat dit jaar toch mogelijk om nog een uitgebreider programma te hebben dan eerst gepland was. Het is door bijvoorbeeld het ontbreken van de open avonden bij de bouwclubs, de optocht, ziekenbezoek, et cetera nog niet zoals “vroeger”, maar we zijn blij dat er weer meer kan in de Straot. Onder het motto “De Straot, Wa Dún Speultuin”, is er dit jaar het volgende in ons durpske te doen.

Vrijdag 25 februari

20.00 uur – 24.00 uur: “Sint-Juttemis”- bal in Gasterij de Kladde

We hebben er lang op moeten wachten, maar kunnen nu eindelijk Sint Juttemis vieren. Sint Juttemis is de dag die door de horeca uitgeroepen is tot “de dag waarop we weer vieren dat we kunnen vieren” . Met de versoepelingen is dit moment nu aangebroken. Daarom éénmalig het Sint-Juttemis bal met DJ-Mike en ondersteuning van dweilbandjes.

Zaterdag 26 februari

Vanaf 10.00 uur zal deze dag starten in Gasterij de Kladde met “T Kladse Uitsmijterbal”. Gezellig met elkaar een bodem leggen voor de carnaval met een lekkere uitsmijter en/of broodje. Reserveren kan via info@gasterijdekladde.nl, aan de bar of via 0164-652816.

Om 13.00 uur zal Prins Wil 1 met zijn gevolg aanwezig zijn op de Kladde, waar traditiegetrouw onze karnavalsviering zal starten. Om 14.11 uur wordt Prins Wil 1 door zijn boerenploeg uit de Kladse Leem getrokken. Daarna zal op het bordes voor Gasterij de Kladde de Lepelstraatse Karnavalsviering geopend worden met een toespraak tot de Bessembinders en Bessembindertjes.

De grote optocht gaat dit jaar helaas niet door, maar in plaats daarvan zal Prins Wil 1 met zijn gevolg ondersteund door de hofkapel een Fietsoptocht maken door het dorp. Tijdens deze ludieke optocht zullen diverse clubs en bandjes buiten aanwezig zijn om het dorp leven in te blazen.

Aansluitend zal er gedweild worden in ’t Patronaat tot in de late uurtjes. De dweilbandjes zullen ook zeker niet ontbreken. Tussen de optredens en activiteiten door zal DJ-Mike gezellige carnavalsnummer draaien. Tijdens deze feestmiddag/avond zullen diverse prijzen uitgereikt worden. Ook de mogelijkheid om iets lekkers te eten zal niet ontbreken.

Zondag 27 februari

De H. Mis van 11.00 uur zal, met een echte Straotse voorganger, in het teken staan van Karnaval. De H. Mis zal worden bezocht door Prins Wil 1 met zijn gevolg. Voor de muzikale omlijsting zal dweilband Effe Uitblaoze zorg dragen. Bij deze H. Mis zal geassisteerd worden door de leden van de Stichting Karnaval. Prinske en Narreke zullen als misdienaar fungeren.

Vanaf 14.11 uur is het Dweile deur de Straot als alternatief voor de kroegentocht. Deze middag wordt afgetrapt in de Grote Speultuin ’t Patronaat. Rond 16.00 uur zal het feestgedruis zich verplaatsen naar Gasterij de Kladde. Hier kan lekker door gedweild worden en kan ook een lekker broodje gegeten worden. Dit jaar is de kroegentocht overdag en daarom ook zonder bus Kom op de fiets of wandel met elkaar van De Straot naar De Klad. Mocht je een BOB hebben en met de auto gaan, dan kan er op De Kladde geparkeerd worden bij “Boer de Wit” op Kladde 26. Verkeersregelaars zullen een oogje in het zeil houden. De middag zal ondersteund worden door de bandjes uit het dorp.

Maandag 28 februari

De dag die traditiegetrouw in het teken stond van de kinderoptocht en de kroegentocht in de avond zal dit jaar een groot kinderspektakel worden. Vanaf 14.11 uur zal onder toeziend oog van Prins Wil 1De Straotse Speulmiddag” georganisseerd worden. Dit mooi aansluitend bij het motto “De straot, Wa D’un Speultuin”. Laat jullie verrassen in de Patronaatse Binnen Speultuin met speulen en spellekes. Natuurlijk ook voor de oudere jeugd / senioren een gezellige middag-avond. Dweilmuziek door de muzikanten en de klanken van DJ-Mike zullen deze dag ook zeker niet ontbreken.

Dinsdag 1 maart

Het traditionele sluitingsbal met als slot het afschieten van de Ekster, zal dit jaar vanaf 20.00 uur plaatsvinden in Gasterij de Kladde. Dit bal wordt opgeluisterd door een combinatie van dweilbands. Het sluitingsbal is een waardig afscheid van een karnavalsviering om mensen die er een keer aan mee hebben gedaan komen meestal het volgend jaar terug. Na een lange periode geen karnaval is het natuurlijk ook een bal met een beetje weemoed. Het is dan weer een jaar wachten op de volgende karnaval - hopelijk in 2023 in de oude stijl met open avonden van de bouwclubs, optocht, et cetera. Een feest waar je zo ontspannen kunt losweken van de dagelijkse beslommeringen, verbroedering en samen geniet van het leven.

Dit jaar geen carnavalsoptocht maar wel een ludieke Fietsoptocht door Lepelstraat.
Carnavalsoptocht Lepelstraat
Carnavalsoptocht Lepelstraat