Binnenkort worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Tholensebrug.
Binnenkort worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Tholensebrug.

Werkzaamheden Tholensebrug in aantocht

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - Met dagelijks bijna 20.000 voertuigen is de Tholensebrug een belangrijke verbinding tussen Zeeland en West-Brabant. Twee voegovergangen hebben het einde van hun levensduur bereikt en worden daarom vervangen.

‘Als gevolg van de werkzaamheden kan autoverkeer van 7 maart 09.00 uur tot en met 31 maart 2022 geen gebruik maken van de brug. De omleidingsroute loopt via de Oesterdam, deze staat aangegeven met gele borden. Het wegverkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met 30 minuten extra reistijd. Openbaar busvervoer, hulpdiensten, (brom)fietsers en landbouwvoertuigen worden tijdens de stremmingsperiode langs de werkzaamheden geleid. Buslijn 107 tussen Bergen op Zoom en Tholen rijdt volgens dienstregeling. Het scheepvaartverkeer heeft geen hinder van de werkzaamheden.’, zo maakt Rijkswaterstaat op haar website bekend. 

Vanuit het bestuur van WinkelHart Halsteren is vrijdag bezwaar gemaakt tegen de dan pas bekend gemaakte werkzaamheden aan de Tholensebrug. ‘Met de geplande omleidingsroute doet een consument er ruim 40 minuten langer over om ons centrum te bereiken. Op hetzelfde moment dat Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de Tholensebrug heeft gepland, is Halsteren aan de Brabantse kant gedurende een periode van minimaal 9 maanden ook al afgesloten van alle verkeer. Wij vragen Rijkswaterstaat het werk later en/of ‘s nachts uit te voeren en toch enigszins een verkeerstroom op de brug te behouden.’