In de polonaise op de basisscholen waar prins Ambrosio weer op bezoek zal komen.
In de polonaise op de basisscholen waar prins Ambrosio weer op bezoek zal komen. Foto: Bep YTielemans

Toch gevarieerd programma Stichting Alterse Carnaval

Algemeen

HALSTEREN - Ondanks de onlangs aangekondigde versoepelingen van de COVID-19 maatregelen zullen er geen grotere festiviteiten worden gehouden door de Stichting Alterse Carnaval.

Het besluit om de Intocht, Braobanse Wal Optocht, het Kadetjesbal en het Broojebal niet door te laten gaan was al eerder genomen.

Toch zal Prins Ambrosio X met zijn gevolg aanwezig zijn in Halsteren tijdens de Carnavalsdagen, onder het motto ‘hou saome (van) vastelaoved!’

Bouwclubs

Op woensdag 23 februari aanstaande zal de Prins met zijn gevolg de bouwclubs uit de A en C categorie bezoeken.
Tijdens dit bezoek zullen de vorderingen bekeken kunnen worden bij de bouwclubs aan hun wagens welke pas in 2023 zullen kunnen deelnemen aan de optocht. Tevens zullen tijdens deze bezoeken de jubilarissen van de bouwclubs in het zonnetje worden gezet en zullen de cheques worden overhandigd van de bouwclub actie. Zoals bekend is heeft de Stichting Alterse Carnaval opgeroepen om de bouwclubs te steunen en een donatie over te maken. De Stichting Alterse Carnaval zal het opgehaalde bedrag aanvullen zodat per club een mooi bedrag geschonken kan worden ter ondersteuning.

Basisscholen

Op vrijdag 25 februari aanstaande zal de Prins met zijn gevolg de basisscholen van Halsteren bezoeken. De verschillende scholen hebben, ondanks Corona, toch een leuk programma in elkaar weten te zetten.

En natuurlijk is de Prins, in goed overleg met de scholen, graag bij deze festiviteiten aanwezig.

Welkom 

Op zaterdagmiddag 26 februari aanstaande zal Prins Ambrosio X met zijn Nar officieel in Halsteren worden verwelkomd door de boerenploeg.

Na het voorlezen van zijn titels en sleuteloverdracht zal hij de Gedoetertoe onderscheiding uitreiken. Deze onderscheiding is een aantal jaren geleden in het leven geroepen en wordt uitgereikt aan personen welke het afgelopen jaar verdienstelijk zijn geweest voor Halsteren.

Vanaf ca. 17:00 uur zal de Prins met zijn gevolg de lokale horeca bezoeken om ook hen een hart onder de riem te steken. Er wordt gestart bij café Dorps Koffiehuis en geëindigd bij café Tivoli.

Ziekenbezoek

Op zondag 27 februari zal het grootste deel van de dag in het teken staan van ziekenbezoeken en de uitreiking van de prijzen van de kleurwedstrijd.

Tijdens het ziekenbezoek worden mensen die langdurig ziek zijn thuis bezocht en krijgen namens de Stichting Alterse Carnaval een fruitmandje aangeboden.

Ook de Spinooltjes die hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd en een prijs hebben gewonnen, zullen thuis bezocht worden door de Prins en zijn gevolg.

In de tweede helft van de middag wordt o.a. het bal bij Dorps Koffiehuis bezocht.

Stichting Alterse Carnaval hoopt volgend jaar weer een “normale” Carnaval te kunnen organiseren.