Flore vertelt over de wensenactie.
Flore vertelt over de wensenactie. Foto: Bep Tielemans

Wensen Zo op het Groene Hart in vervulling

Algemeen

HALSTEREN - Het was maandag 14 februari op Valentijnsdag een bijzondere middag voor de kinderen van buitenschoolse opvang Zo op het Groene Hart in Halsteren. Zowel op de locatie van de BSO bij de basisscholen in de Rode Schouw als bij de gymzaal van Op ‘t dorp in de Julianastraat gingen volop wensen in vervulling.

Bij Op ‘t dorp zijn de entree en ontvangstruimte feestelijk versierd. Waxinelichtjes branden, roze en rode hartjes sieren een uit hout gezaagde boom en alles oogt extra sfeervol. De geur van versgebakken wafels komt bezoekers tegemoet. Zo rond de klok van vijf uur druppelen ouders en/of verzorgers van kinderen er op Valentijnsdag binnen. Kinderen van buitenschoolse opvang Op het Groene Hart komen na schooltijd enkele dagen in de week naar deze locatie. Het is er ideaal met een gymzaal waarin de jeugd zich naar hartenlust kan uitleven.
Flore van 7 jaar vertelt waarom alles er zo extra feestelijk uitziet. “Een tijdje terug moesten wij allemaal en wens bedenken en opschrijven. Het ging om een wens waarmee je andere kinderen, ouders of iemand anders blij kon maken. Je kon je bedachte wens of idee zelf maken of samen met de begeleidsters van de buitenschoolse opvang. Ik heb voor mijn mama, die heel veel moet werken, een schilderij van krijt gemaakt met een hart erop en een spreuk: Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, mijn lieve mama, ik hou van jou.” Bovendien heeft Flore haar papa ook verrast: “met een ontbijtje op bed.”

Pedagogisch medewerker Sandra van Eggermond van Zo Op het Groene Hart vult Flore aan: Eigenlijk wilden we de gemaakte wensen al voor kerst uitreiken maar dat kon toen niet en ook na de kerstvakantie ging dit niet door. We besloten te wachten tot deze toepasselijke Valentijnsdag. In plaats van de wensenactie één groot feest te maken, delen we de afsluiting op in stukjes. We bedanken onze sponsoren Intratuin en Bakker Bogers.”

Viggo en Ramon vinden de uitreiking best spannend. Viggo heeft voor zijn papa, die met een zere duim in het verband zit, een cadeautje gemaakt om het op te vrolijken: lekkere nootjes waar hij zo van houdt. Ramon wist dat zijn vriendje graag een nachtlampje wilde en heeft dat voor hem geknutseld. Anne had een wens bedacht voor Fenna en maakt haar vriendinnetje heel erg blij met een prachtig zelf gemaakt schilderij.

 

Viggo en Ramon.
Fenna krijgt een vervulde wens cadeau van vriendinnetje Anne.
Wensenactie Zo BSO
Wensenactie Zo BSO
Wensenactie Zo BSO