The Happy Smashers in Sporthal de Kannebuis.
The Happy Smashers in Sporthal de Kannebuis. Foto: Bep Tielemans

Badmintonclub The Happy Smashers zoekt leden bij

Algemeen

HALSTEREN - Badmintonclub The Happy Smashers is een gezellige badmintonclub die op dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur speelt in Sporthal de Kannebuis in Halsteren. Wie zin of interesse heeft om een partijtje badminton mee te spelen of om dit te leren, is van harte welkom.

The Happy Smashers werd opgericht in 1955 en is destijds ontstaan uit burgers en militairen die samen badmintonden op de Cort Heijligerskazerne in Bergen op Zoom. De club groeide gestaag en al snel ontstond er een probleem met de zaal. Oorspronkelijk werd er gespeeld in een sportzaaltje bij een school in Halsteren. In 1957 werd verenigingsgebouw De Wittenhorst gebouwd en al snel ging The Happy Smashers hier spelen. 

Landelijk

Badminton werd steeds populairder waardoor het ledental flink toenam. De club floreerde als nooit tevoren en door verschillende leden werd meegedaan aan officiële wedstrijden en competities, zelfs op landelijk niveau. Op een gegeven moment moest men een ledenstop handhaven bij vijftig leden. Door te dubbelen of te mixen kon iedereen op de clubavonden spelen.

Ontspanning

Naast een sportieve vereniging was en is The Happy Smashers een gezelligheidsvereniging waar plaats is voor een hapje en een drankje. Tot op de dag van vandaag spelen er leden op verschillende niveaus. Er zijn beginnende en gevorderde badmintonners, zelfs zeer fanatieke spelers, die allemaal met en tegen elkaar spelen. Dit kan tot verrassende wedstrijden leiden.

In de zomer is gebruikelijk dat er een gezellig samenzijn wordt geregeld, in de vorm van een barbecue of iets van die aard. De laatste twee jaar is deze ontspanningsactiviteit niet doorgegaan vanwege corona. 

Contact

Het bestuur van The Happy Smashers wordt gevormd door voorzitter Ad Hagenaars, telefoon 06-40555590; secretaris Patricia de Groot, secretaris@thehappysmashers.nl en penningmeester Edwin de Groot.

Iedereen die het leuk lijkt om mee te komen badmintonnen bij The Happy Smashers in Sporthal de Kannebuis kan een aantal dinsdagavonden komen kijken en gratis meespelen. Op de website www.thehappysmashers.nl staat een inschrijfformulier. 

The Happy Smashers in Sporthal de Kannebuis.