Bewoners van De Kladde volgen de ingelaste inspraakronde in de Gasterij.
Bewoners van De Kladde volgen de ingelaste inspraakronde in de Gasterij.

‘Insprekers uiterst kritisch op TenneT en gemeente’

Algemeen

DE KLADDE - Zo’n twintig bewoners van de Kladde keken in de Gasterij naar de ingelaste inspraakronde over het 380 KV-station in de Glymespolder. 

“Zij konden zelf niet deelnemen, omdat de uitnodigingsbrief van de gemeente opnieuw niet was bezorgd. Dat was met eerdere gemeentebrieven over het KV-station ook al het geval. Eén inspreker was bereid om de link af te staan, zodat de bewoners in ieder geval konden meeluisteren naar de andere insprekers en de antwoorden van TenneT en de gemeente. De teneur van de insprekers was duidelijk; het hoogspanningsstation mag niet in de oude Glymespolder komen, of BOZ1 zoals dat in de plannen heet”, laat woordvoerder Michiel van der Waard weten. 

“De opmerkingen van de insprekers waren uiterst kritisch over de gevolgde procedure, de communicatie, maar ook het milieuonderzoek. Dat rammelt aan alle kanten, vonden de insprekers. Zo blijkt uit de berekeningen dat de oude Glymespolder, waar nu geen geluidshinder is, in de toekomst met heel veel geluid van de transformatoren zal worden belast en dit zeker is te horen bij de omwonenden.”

De bevindingen van de inspraakronde, zo zei wethouder Jacobs van gemeente Bergen op Zoom, worden meegenomen naar het College van B en W. Samen met het nieuwe onderzoek dat nu loopt naar een andere locatie bij het industrieterrein in de buurt bij Sabic moet dat leiden tot een nieuw of aangepast collegevoorstel, aan het einde van de maand.