Ron van Toor directeur ISD.
Ron van Toor directeur ISD.

Directeur ISD Brabantse Wal

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - REGIO - Intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal heeft een nieuwe directeur in de persoon van Ron van Toor. 

De heer Van Toor was de afgelopen maanden al bij het samenwerkingsverband aan het werk als interim-directeur, maar was tevens in dienst bij Werkplein Hart van West-Brabant. Vanaf 1 februari is hij volledig in dienst gekomen van de ISD, voor twee jaar. 

Naast de bedrijfsvoering heeft Ron van Toor zich de afgelopen zes maanden gericht op onder meer de doorontwikkeling van de organisatie, verbetering van de uitstroom op korte termijn, externe vertegenwoordiging van ISD bij gemeenten, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. 

Hij heeft zin in deze nieuwe uitdaging. “Ik kijk uit naar het verder uitbouwen aan een toekomstbestendige gemeenschappelijke regeling, maar het is tegelijkertijd jammer om de interessante ontwikkelingen bij het Werkplein los te moeten laten. Ik heb echter in het afgelopen half jaar gezien dat we bij de ISD Brabantse Wal veel vooruitgang boeken en dat er bijzonder hard wordt gewerkt. Daar wil ik ook graag mijn steentje aan bijdragen. Er gebeuren veel mooie dingen. We zijn niet altijd even goed om dat ook over het voetlicht te krijgen. Daar zie ik wel mogelijkheden”, aldus Van Toor.

ISD Brabantse Wal: De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben een samenwerkingsverband op het terrein van de sociale zekerheid. De ISD biedt een vangnet op het gebied van inkomen en inkomensondersteuning en advies en ondersteuning op maat om ‘naar vermogen’ te participeren en te werken. De uitvoerende organisatie is ondergebracht bij gemeente Bergen op Zoom.