Biljart erbij in de Kannebuis.
Biljart erbij in de Kannebuis. Foto: Bep Tielemans

55-plus biljarten populair

Algemeen

HALSTEREN - In het grand café bij Sporthal de Kannebuis is een vierde biljarttafel bijgeplaatst. Vooral de toeloop overdag bij het 55-plus biljarten maakte dat eigenlijk noodzakelijk.

Uitbater Richard Verdult hierover: “Er is de laatste jaren heel wat gebeurd in biljartland. De biljartlocaties De Roos, de Bellevue, de Kroon, de Kaai en de Dobber zijn er niet meer. Die biljarters moeten natuurlijk ergens anders blijven, dat merken wij door de aanmeldingen bij onze vereniging. We hebben inmiddels negentien teams in de competitie en ook nog twee gastteams. We krijgen ook steeds meer biljarters die eens even willen trainen of voor de gezelligheid een partijtje willen spelen. Ook daarvoor is die vierde tafel een uitkomst.”

Competitie

De biljartcompetitie is vorige week weer begonnen. De spelers moeten 75% van hun caramboles maken, om er voor te zorgen dat de horecaondernemer om 22.00 uur kan sluiten. Veel spelers blijken hun ritme en vastigheid kwijt te zijn na een lange gedwongen rustperiode. In de partijen zijn de biljarters die in verhouding weinig punten moeten maken in het voordeel. De betere speler krijgt na een slecht begin geen kans meer om te herstellen. 

‘De Cup’

Biljartvereniging de Kannebuis heeft wel één van haar markante leden verloren. ‘De Cup’ is onlangs na een kort ziekbed overleden. De Cup, Urbain Oppenbrouwer (69), was misschien wel de grootste biljartliefhebber van de gehele regio. Hij kende iedereen en iedereen kende De Cup. Hij was de man van de mooie showbal. Zijn teamgenoten werden wel eens gek van hem als hij ‘de toverbal’ verkoos boven het simpele driehoekje, maar in de biljartwereld was hij een graag geziene gast. 

Vierde biljart erbij in de Kannebuis.
Biljart erbij in de Kannebuis.